Maroš Žilinka odkázal špeciálnemu prokurátorovi!
22 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka sa vyjadril ku komentárom špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ktoré súvisia s využívaním paragrafu 363 Trestného poriadku. Daniel Lipšic v rozhovore pre TASR uviedol, že o vine a treste majú rozhodovať súdy, nie prokurátor.

Maroš Žilinka upozornil, že generálny prokurátor podľa § 363 Trestného poriadku nikdy nerozhodol o vine a treste a ani nevytvoril prekážku RES IUDICATA, brániacu vo veci ďalej konať.

“Dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní vykonáva prokurátor. Práve prokurátor a zvlášť Generálna prokuratúra SR sú oprávnení a povinní posudzovať dôvodnosť vznesenia obvinenia, zákonnosť konania a nezákonné postupy a rozhodnutia OČTK korigovať,” vyhlásil Maroš Žilinka na sociálnej sieti.

V závere príspevku Maroš Žilinka skonštatoval, že zásada voľného hodnotenia dôkazov je jednou zo základných zásad trestného konania. A dodal, že v prípravnom konaní aj pre Generálnu prokuratúru SR.

Ľuboš Blaha: Generál Lučanský opovrhoval Hamranom! Slovensko nikdy nezabudne
"V týchto dňoch celé Slovensko s hrôzou sleduje, ako dehonestuje slovenskú políciu jej prezident Štefan Hamran. Šikanuje záchranárov, terorizuje opozíciu, zastrašuje ľudí a používa slovník ako pohonič. Keby to videl generál Milan Lučanský, krútil... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

 

 

.