Viktor Orbán sa vyjadril ku skupovaniu pôdy a budov na Slovensku
21 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Medzinárodná tlačová konferencia Viktora Orbána, premiéra Maďarska trvala viac ako tri hodiny. Na tlačovej konferencii boli novinári z mnohých krajín sveta a Viktor Orbán sa vyjadril k rôznym témam. Okrem iných aj ku skupovaniu pôdy na Slovensku a vysvetlil aj to, prečo Maďarsko skupuje na Slovensku historické budovy.

Maďarský premiér Viktor Orbán na medzinárodnej tlačovej konferencii vysvetlil, prečo odstúpilo Maďarsko od skupovania pôdy na Slovensku potom, ako Slovensko vyjadrilo obavy zo zámeru odkúpenia pôdy. 

„Slovenský premiér mal pravdu,“ povedal Viktor Orbán. V prípade odkúpenia pôdy na Slovensku nechceli pôdu skupovať maďarské firmy či jednotlivci, čo umožňuje právo EÚ, ale pôdu chcela odkúpiť vláda Maďarska.

„Predseda vlády SR ma požiadal, aby som pochopil, že maďarský štát by takto kupovať pôdu nemal,“ citoval Orbán Eduarda Hegera. 

Orbán tiež vysvetlil, prečo Maďarsko kupuje na Slovensku historické budovy. „Maďarská vláda sa nevzdala plánov na kúpu nehnuteľností a kúpila niekoľko takýchto nehnuteľností,“ povedal Orbán. Zároveň dodal, že cieľom maďarskej vlády je zriaďovať konzuláty a podporovať Maďarov žijúcich v zahraničí a maďarské kultúrne inštitúcie na Slovensku.

Juraj Mesik upozornil na presun peňazí z eurofondov: Čoho všetkého sú úplne obyčajní ľudia pri moci schopní
Juraj Mesik si všimol presun financií z rozpočtu Ministerstva životného prostredia do rozpočtu Ministerstva zdravotníctva. Peniaze mali byť presunuté dňa 3. 11. a pôvodne boli určené na ochranu pred dôsledkami zmeny klímy. Mesik tvrdí, že Hegerova... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD