Žilinka nedal šancu Žigovi, paragraf 363 v jeho prospech nepoužije. Lipšicovi prokurátori budú Pellegriniho exministra stíhať ďalej
16 | 12 | 2021 I Ján Papuga / TASR

Generálny prokurátor Maroš Žilinka zamietol návrh na použitie paragrafu 363 v prospech poslanca NRSR Petra Žigu (Hlas - SD). Jeho obvinenie tak trvá, začaté trestné stíhanie v prípade podozrenia z podplácania pokračuje.

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka dňa 9. decembra 2021 nevyhovel návrhu obvineného Ing. P. Ž, ktorým sa domáhal zrušenia uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia zo dňa 17. decembra 2020 a naň nadväzujúceho uznesenia prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o zamietnutí sťažnosti zo dňa 7. júla 2021,“ uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní, keď dospel k záveru, že v aktuálnom štádiu trestného konania zistené skutočnosti dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného Ing. P. Ž. pre prečin podplácania,“ doplnil hovorca.

P. Žiga je bývalý minister hospodárstva SR a podozrenia z podplácania odmieta.

Peter Žiga (Hlas - SD) mlčí ako ryba, čaká na výsledok vyšetrovania
Pred rokom NAKA obvinila exministra Žigu a súčasného poslanca za stranu Smer - SD z podplácania. Odvtedy sa neobjavuje na verejnosti ani pred kamerami. Roky patril Peter Žiga medzi najviditeľnejšie tváre strany Smer - SD. Ako minister pôsobil v... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.