Ladislav Kamenický: Čaká nás veľká sociálna pohroma
11 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Rozpočet na budúci rok je v tomto období témou nad všetkými témami. A preto sa k nemu vyjadrujú politici, médiá a aj široká verejnosť. V rozprave na pôde NR SR k Matovičovmu rozpočtu vystúpil aj poslanec opozície, bývalý minister financií za stranu SMER - SD Ladislav Kamenický. Na útoky Igora Matoviča (OĽaNO) nereagoval a želal si, aby sa debata vrátila do odbornej roviny. O rozpočte hovorí, ako o rozpočte enormného zadlžovania a jeho slová naháňajú strach

Kamenický poukázal na to, že počas pandémie bola na Slovensku jedna z najnižších pomocí v rámci EÚ pre tých, ktorí boli ňou v rámci vládou schválených opatrení postihnutí, na druheje strane dynamika dlhu Slovenska je jedna z najvyšších.

Rozpočet je podľa Kamenického rozpočtom nezvyšovania platov. Poukázal na to, že nezvyšujú sa už druhý rok platy zdravotníkom, ale ani záchranárom, policajtom, vojakom..."Tento rozpočet nie je rozpočtom Igora Matoviča, ktorý si s ním môže robiť, čo sa mu zachce," hovorí vo videu na sociálnej sieti Ladislav Kamenický.

Odsúdil vydieranie ministra financií, v dôsledku ktorého sa podľa Kamenického nezvýšia platy ani učiteľom. Upozornil na problém v zdravotníctve. "Od začiatku roka odišlo 1200 až 1500 zdravotníkov mimo svojho sektoru," hovorí Kamenický.

Môže štát nariadiť povinné očkovanie? Čo na to právnička.
O povinnom očkovaní sa hovorí stále viac. Zvlášť pre vekovú kategóriu ľudí nad 60 rokov. Redaktorka denníka Pravda sa rozprávala s právničkou o právnom pozadí očkovania všeobecne, či môže štát zaviesť povinné očkovanie a ako sú tieto veci ošetrené... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Čaká nás veľká sociálna katastrofa

Podľa Kamenického prídeme aj o predplatbu 800 miliónov eur, ktoré sa prepadnú z eurofondov a tvrdí, že ak nevyčerpáme desiatky miliónov eur, tak naivný úsmev Veroniky Remišovej bude podľa neho už na nič. 10 miliónov eur sme podľa neho minuli na neefektívne testovanie a vymenoval aj iné.  Zdôraznil tiež, že si nenechá od nikoho nadávať do mafiánov. Upozornil aj na nezrušenie bankových odvodov. A varoval pred veľkou sociálnou katastrofou, pretože reálne budú mzdy podľa neho klesať. A preto Ladislav Kamenický oznámil, že rozpočet v podobe v akej je, strana SMER - SD nepodporí.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.

Mainstream sa sekol, alebo krokodílie slzy pre Žilinku
Pre tých, ktorí nevedia - roniť krokodílie slzy znamená, že plač danej osoby nie je plačom. Takýto plač skrátka označujeme za falošný, alebo vôbec je jeho smutná reakcia a ľútosť len divadlo. Najnovšie si na webe SME "poplakala" Zuzana Petková zo... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ivan Brožík