Ladislav Kamenický: "Hegerova vláda kope za banky a nie za vlastných občanov" (video)
02 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Občanom vyššie ceny, bankám vyššie zisky". Píše bývalý minister financií Ladislav Kamenmický na sociálnej sieti. Predpovedá, že "Slovákov čaká enormné zdražovanie a bankám na Slovensku rekordne rastú zisky".

"Aby toho nebolo málo, banky stále dvíhajú poplatky, aj keď neplatia žiadny bankový odvod. Poplatky bánk na Slovensku totiž rastú bez ohľadu na to, či bankový odvod je, alebo nie je." Pokračuje exminister financií.

Pre banky epidémia neexistuje

"Bankám sa na Slovensku enormne darí a mali by sa tiež podieľať na zmierňovaní dopadov pandémie na bežných ľudí.
Vláda a koaliční poslanci si to však zjavne nemyslia, lebo náš návrh zákona na opätovné zavedenie bankového odvodu nekompromisne zarezali."

Hegerova vláda totiž zjavne kope za banky a nie za vlastných občanov

"Vďaka nášmu návrhu zákona mohol bankový odvod priniesť do rozpočtu 300 miliónov eur a vytvoriť tak fiškálny priestor na pomoc ľuďom počas rekordného zdražovania. Táto vláda vie Slovensko len enormne zadlžovať a vymýšľať opatrenia, ktoré proste nefungujú. Ale na to sme si už u nich zvykli." Pripomína v statuse Ladislav Kamenický.


Viac v zostrihu z tlačovej besedy strany SMER - SD

 

D. Daniš tvrdo vycvičil ministerku Kolíkovú
Vo svojom článku na Postoji Dag Daniš napísal Ministerka spravodlivosti pripravuje náhubkový zákon. Tvrdí v ňom, že za niektoré paragrafy by sa skutočne nehanbil ani boľševik. Pre zachovanie autentickosti názoru autora, prinášame ho v plnom... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

______________

Podporíte nás?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD