Podnikateľ z Trnavy má pre vládu odkaz: Podniky sme si vydreli, nebudete nám hovoriť do podnikania
01 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová
Mottom podnikateľa z prevádzky, ktorý odoláva a odmieta sa podrobiť prikázanému je: “Sloboda je viac jak všetky peniaze sveta. S reťazou na krku sa od búdy ďaleko nepozreš.” Mladý podnikateľ z Trnavy, majiteľ Hollywood burger vysvetľuje, aj to, aké má ďalšie výhrady voči krokom zo strany štátu, ktoré obmezujú podnikateľov a živnostníkov. 

Mladý podnikateľ z Trnavy v úvode odpovedá na otázku fanúšikov. Tí od neho chcú, aby videá, ktoré natáča zverejňoval aj na YouTube kanále. Odporúčajú mu to z dôvodu, žeby si mohol zarobiť aj ako youtuber. Podnikateľ má ale iné ciele a reaguje nasledovne: "Nám nejde o peniaze, preto nenatáčame videá na YouTube."

Cieľ má iný. Chce, aby sa videá dostali k ľuďom, otvorili im oči a boli vzorom pre všetkých podnikateľov. Aby videli, ako majú postupovať v určitých konkrétnych situáciách, ako treba konať a že sa nemajú ničoho báť. Peniaze, ktoré by mohol získať videami na YouTube sú podľa neho na nič, ak neexistuje sloboda. "Kam pôjdete tie peniaze minúť, keď je všetko zatvorené?" Pýta sa.

Hollywood burger odoláva: „Naše auto môže parkovať kde len chceme!
V jednej českej ľudovej piesni sa spieva „Policajti jdou, jdou, jdou, na mně si nepříjdou...“ a presne toto by si mohol pospevovať majiteľ podniku Hollywood burger v Trnave, ktorý už štvrtý deň odoláva doslova nájazdom hygienikov a mestskej... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Komu robia vianočné výzdoby v mestách?

Mladý podnikateľ myslí aj na svojich kolegov. Hovorí, že tiež by si po práci rád zašiel niekde sadnúť, do iného podniku, pretože nechce konzumovať na benzínke v aute, ako je to v móde medzi násťročnými. Poukazuje aj na vianočnú Trnavu. Na krásnu výzdobu o ktorej bolo nedávno natočené video a pýta sa, pre koho sú vianočné výzdoby v mestách robené, keď nikde nikoho niet.

Sloboda v podnikaní je viac, ako akékoľvek peniaze

"Pre nás tá sloboda, aby sme mohli variť vo svojom podniku, aby sa ľudia zobudili a aby s týmto fašistickým nariadeniami skončili je viac, ako akékoľvek peniaze. Neexistuje nikto, kto by nám mohol rozkazovať v tom, kedy môžeme mať otvorené, koho a ako budeme obsluhovať. A ani v tom, čo máme podávať, respektíve krčah vody, detské menu, ekonomické menu. A potom vás odmeníme 10 % DPH, keď budete spĺňať tieto podmienky a toto budete podávať vo vlastnej reštaurácii. Ľudia, my nie sme opičky na reťaziach. Platíme štátu, ale nebudete nám nikto hovoriť čo máme predávať, koho a kedy máme obsluhovať. My sme si svoje podniky vydreli. Spamätajte sa," dodáva v závere. 

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."