Anton Hrnko: Nemohúci Západ je smiešny
29 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Je skutočne smiešne ako sa nemohúci Západ bez najmenšej imaginácie svojho ďalšieho postupu pri formovaní svojej politiky voči Rusku zadúša svojimi dôraznými upozorneniami. Nerozumiem tomu, keďže vecí, ktoré nás spájajú s Ruskom, je omnoho viac, ako tých, ktoré by vyžadovali konfrontáciu." Citát Anton Hrnko.

V úvode príspevku opisuje čo si pamätá ako mladý chlapec z kofliktu medzi Čínou, USA a Tajwanom. Dnes, ako píše Hrnko má takmer o 60 rokov viac a konanie západu na čele s Washingtonom, Londýnom, Berlínom alebo Bruselom mu pripomína dávne praktiky Maovho režimu v Číne, ktoré si ako dieťa pamätá. "Ak by sme všetky vyhrážky sankciami a dôraznými upozorneniami zo strany našich spojencov v NATO a Európskej únie vo vzťahu k Moskve začali číslovať, možno by sme už dávno prekročili ono 178. dôrazné varovanie z dávno zabudnutých čias," píše.

Prešla si peklom sociálnych sietí a zvíťazila: Sima Magušinová oznámila radostnú správu!
Je tehotná! Po tom, čo si prešla nepríjemnými útokmi kvôli svojmu vierovyznaniu, sa dozvedáme, prečo speváčka a muzikantka Sima Magušinová reagovala tak láskavo a bez urážok. Najkrajšie problémy v živote ženy totiž zatienili všetky nechutnosti od... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Nemohúci Západ je smiešny

Hrnko si myslí, že je skutočne smiešne ako sa nemohúci Západ bez najmenšej imaginácie svojho ďalšieho postupu pri formovaní svojej politiky voči Rusku zadúša svojimi "dôraznými upozorneniami". Podľa Hrnka by sa Západ mal snažiť nájsť esenciálne záujmy, ktoré spájajú obe strany umelo udržiavaného konfliktu a na nich vybudovať novú formu vzťahov, ktorá by nepotrebovala vyhrážky, sankcie a protisankcie. 

"Nerozumiem tomu, keďže vecí, ktoré nás spájajú s Ruskom, je omnoho viac, ako tých, ktoré by vyžadovali konfrontáciu. Samozrejme, s jedinou výnimkou. A tou je snaha o globálnu hegemóniu jednej upadajúcej veľmoci. Ale časy, keď Amerika mohla diktovať svoju jedinú pravdu zvyšku sveta hádam nikdy neboli a ak boli, tak sú dávnou minulosťou!" Zdôrazňuje Hrnko.

Matematik Kollár svojimi predpokladmi prináša opäť iba strach
Matematik Richard Kollár je optimista čo sa týka Delta variantu vírusu Covid 19. Ale, prichádza variant "Ní" a svojimi predpokladmi Kollár opäť prináša aj strach. Hrozbu podľa neho treba brať vážne! A samozrejme, prízvukuje očkovanie. Čo zverejnil... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Globálna vojna by nemala víťaza

Anton Hrnko predpokladá, že globálnu vojnu nikto nechce. "Jednoducho takáto vojna by nemala víťaza a to už vedeli ako Kenedy, tak aj Chruščov," vysvetľuje. A je podľa neho utópiou si myslieť, že Rusko so 140 miliónmi obyvateľov by prijalo konvenčnú konfrontáciu s USA a NATO. A dodáva, že ak by došlo k tretej svetovej, za dnešného stavu vecí by bola od začiatku termonukleárna, čo by nám podľa neho malo byť jasným varovaním.

Hrnko je presvedčený, že niektorí jastrabi z Pentagónu si myslia, že sankciami prinútia podobne, ako to bolo s Japoncami roku 1941, konať Rusov zbrklo. Ale sú podľa neho na omyle. "Rusi vojny nezačínajú a nebude to ani v tomto prípade!" Dodáva.

Pandémia smrti mladých športovcov pokračuje
Je záhadou, ako pribúdajú kolapsy športovcov, všimol si Nový čas. Tento týždeň skolaboval už druhý profesionálny futbalista. Jeden z lídrov treťoligového anglického futbalového tímu Wigan Athletic Charlie Wyke skolaboval na predzápasovej rozcvičke... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ľudstvo, aby nezaniklo, má len jednu cestu

"Aká je z tohto začarovaného kruhu cesta von?" Pýta sa v závere a hneď aj prináša odpoveď. "Ľudstvo, aby nezaniklo, má len jednu cestu. Mierové spolužitie medzi národmi a funkčné medzinárodné právo," píše.

Hrnko prízvukuje: "Nič iné ako poctivá diplomacia neexistuje. Dôrazné upozornenia nepomohli pred vyše polstoročím Číne, rovnako ako stále nové a nové sankcie nepomôžu Západu. Predpokladá to však zo strany "deep state" v USA reálne zhodnotenie možností a schopností štátu, nie držať sa fantazmagórie "víťaza v studenej vojne" a vízie "Pax Americana". Ten nebol, nie je a ako vidieť, ani nebude."

Tlak na neočkovaných sa zvyšuje: Bez očkovania na „vodičák“ zabudnite!
Koronový režim prichádza s čoraz väčšou diskrimináciou zdravých neočkovaných. Politickí lídri si zjavne obľúbili znevažovanie, ba dokonca úplné vyčleňovanie ľudí. Tí bez očkovania teraz nesmú robiť ani vodičské skúšky. Prídu o peniaze, ktoré už do... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."