Smer po dlhom čase nezaznamenal nárast preferencií
28 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Od istého času bolo zvykom, že čo nový prieskum volebných preferencií strán, potvrdzoval nárast Smeru-SD. Agentúra Focus pre TV Markíza zisťovala nálady voličov a po prvý raz sa nárast Smeru nepotvrdil. Informujú Aktuality.sk. 

Prvenstvo bez zmeny

Na prvej priečke sa "usadil" Hlas-SD Petra Pellegriniho. Jeho preferencie sa ustálili, v tomto prípade na hodnote 19 percent. Stúpli však ĽSNS a ich odídenci z hnutia Republika. Kotlebovci zostali pod hranicou zvoliteľnosti, strana Milana Uhríka svoj rast potvrdila. 

Matovič si nevšimol základnú vec a to je minister financií SR!
Náš pán financminister Igor Matovič má rád názorné pomôcky, to vieme ešte z čias, keď bol v parlamentnej opozícii. Tak si aj nedávno na tlačovej konferencii "požičal" foto bankovky, ktorou už nezaplatíte, všimol si eReport. O čo na tlačovke... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „október november 20% 18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% Hlas Smer SaS OLaNo Slovensko Sorensio Republika *me rodina KDH LSNS Aliancia SNS Za ludi -bdvolba brávolba volba Spolu brà Zdroj: Agentúra Focus pre reláciu Na telo TV Markíza >aktuality.sk“

Prieskum už po protestoch

Agentúra Focus oslovovala respondentov v období od 16. do 23. novembra. Protesty sa konali 17. novembra. Smer v tento deň organizoval na Bratislavskom hrade snem a potom si pred parlamentom uctili pamiatku Alexandra Dubčeka. Priaznivci Republiky mali podľa Aktualít zhromaždenie na Šafárikovom námesti v Bratislave a podporovatelia ĽSNS sa stretli pred budovou Národnej rady. 

Nálady pred lockdownom

Okrajovo ich zachytil aj tento volebný prieskum. Avšak pôvodne mal byť lockdown len pre neočkovaných. Situácia v nemocniciach sa v priebehu dvoch dní podľa Aktualít natoľko zhoršila, že lockdown nakoniec od štvrtka platí pre všetkých. Najnovšie vyjadrenia ministrov zdravotníctva a financií by sa lockdown mal predĺžiť až do Vianoc.

Koalícia by už vyzerala inak

Koalícia vytvorená v marci 2020 by už nedokázala vládnuť väčšinou. OĽaNO je na úrovni cca 8% a Za ľudí by sa po odchode podporovateľov M. Kolíkovej do parlamentu ani nedostali, dokresľujú situáciu Aktuality. 

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!

Boj Kusého s developerom sa skončil. Súhlasil s požiadavkami Nového Mesta
Dlhodobo sledujeme rokovanie medzi starostom mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Rudolfom Kusým a developerom, ktorý chce na mieste Istropolisu postaviť nové kongresové centrum. Investor Immocap po zdĺhavých rokovaniach so samosprávou pristúpil k... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ján Papuga