Matovič si nevšimol základnú vec a to je minister financií SR!
28 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Náš pán financminister Igor Matovič má rád názorné pomôcky, to vieme ešte z čias, keď bol v parlamentnej opozícii. Tak si aj nedávno na tlačovej konferencii "požičal" foto bankovky, ktorou už nezaplatíte, všimol si eReport.

O čo na tlačovke šlo

Minister na nej oznámil zámer vyplatiť 500 eur v podobe poukazu dôchodcom, ktorí sa dajú zaočkovať, píše vo svojom článku eReport. Na pomôcke minister Matovič vysvetlil, ako si predstavuje svoju pomoc pre podnikateľov. Tí najviac trpeli v prvej, druhej a trpia aj v tretej vlne pandémie. Poskytnúť im chce 500 mil €. Peniaze by sa k nim mali dostať cez poukazy pre dôchodcov, v už zmienenej päťstoeurovej hodnote.

NBS ju už nevydáva

Na plagáte mal minister 500 eurovú bankovku. Tú, ktorú NBS prestala vydávať v roku 2019. „Národná banka Slovenska 27. januára 2019 prestáva vydávať do obehu 500 € bankovky. Existujúce bankovky 500 € zostávajú zákonným platidlom – občania ich môžu naďalej používať na platby či sporenie. Rovnako môžu existujúce bankovky 500 € používať a ponechať v obehu aj banky, zmenárne a ďalšie obchodné subjekty,“ píše sa v oficiálnom vyjadrení NBS.

Mentalita alebo počasie? Prečo je situácia taká zlá?
Situácia v nemocniciach v krajinách strednej Európy sa opakuje. Aj v tých na Slovensku, konštatuje CNN Prima NEWS. Pandémia koronavírusu je u nás každým dňom horšia a horšia. Nie je to však prípad len Slovenska. Aj Česi si uvedomujú, že krajiny... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Mnohí ju len tak ľahko neuvidia

Veľa ľudí zrejme s reálnou 500 eurovou bankovkou pri bežnom platení nestretlo. V prípade ministra financií tak išlo o vizuálnu pomôcku, keďže poukazy pre dôchodcov by mali mať elektronickú podobu, podotýka eReport.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!