Slová prezidentky Zuzana Čaputovej majú patriť vláde a nie ľudu
28 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Prezidentka žije v krajine, ktorej nerozumie a ja nerozumiem jej," píše v blogu pre SME Ján Marton, ktorý sa venuje 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín.

Ján Marton podľa svojich slov sleduje aj nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Nedávno ho zaujalo niečo iné. Slová prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá po návšteve nemocnice prehlásila, že má pocit, že žije v krajine, ktorej nerozumie. Ján Marton je z nich zhrozený a vysvetľuje prečo. "Som len zhrozený, že svoje slová adresuje verejnosti. Tieto slová totiž patria vláde," píše autor blogu na SME.

A dodáva: "Nie pani prezidentka, verejnosť nie je vinná. Verejnosť počúva odborníkov a čaká od vlády dôveryhodné kroky. Verejnosť nepočúva bludy. Verejnosť len kopíruje bludy politikov, ktoré spoločnosť dezorientujú a rozdeľujú."

Chcete sa učiť cudzí jazyk? Počúvajte podcasty
Keď sa povie polyglot, môžete si predstaviť práve Lýdiu Machovú. Táto dáma je aj jazyková mentorka a preto s poradila, ako sa najlepšie učiť cudzie jazyky. Bohatá Slovenčina „Výhoda Slováka je vo výslovnosti. Slovenčina je veľmi bohatá na... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Hlavný hygienik Mikas? To je odborník?

Podľa Martona na Slovensku zomierajú desiatky ľudí na zanedbanú a nesprávnu zdravotnú starostlivosť, čo je podľa neho fakt. A myslí si, že mnohí lekári kolaborovali a plnili objednávky farmaceutických firiem.

Marton sa pýta: "Ako môže táto krajina veriť odborníkom, keď na každom kroku klamali a podvádzali? Ako môže táto krajina veriť odborníkom, keď každá operácia sa začína pri protekcii, ak nie korupcii? Zrazu sa vyrojili odborníci? Kto? Hlavný hygienik Mikas? To je odborník? Tomu mám veriť v boji o svoje zdravie?"

Rakúsko: Bývalý kancelár Kurz sa stal prvýkrát otcom
Predseda Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a bývalý dvojnásobný spolkový kancelár Sebastian Kurz sa v sobotu v skorých ranných hodinách stal prvýkrát otcom. Jeho priateľka Susanne Thierová mu porodila syna, informovali rakúske médiá. "Sme nesmierne... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | tasr

Nedôvera v politické elity, prehrala boj s Covidom

Marton je presvedčený, že v tejto krajine spravodlivosť vždy skončila pri boji o moc a preto už ľudia neveria politikom. A vládne v nej nedôvera v politické elity, ktorá podľa neho boj s Covidom prehrala svojou neschopnosťou. "O prehre nerozhodli antivaxeri ani konšpirátori. Prehrali boj s krajinou, spoločnosťou, verejnosťou a občanmi. Okrem boja o moc, na ktoré sa zneužíva covidariát, len anarchia a neporiadok. To môže skončiť len diktatúrou," píše autor blogu Marton.

A volá po zastavení šírenia paniky, ktorú podľa neho potrebujú len politici a nie verejnosť. A po spravodlivosti, ktorá podľa neho nie je o súdnej mape ani o špeciálnom prokurátorovi. "Spravodlivosť je o jednoduchom a zrozumiteľnom právnom poriadku. Vyhláškam krajina nerozumie. V čase epidémie pokuty? To čo ste za diletanti? Týmto sa riadi štát a spravodlivosť ? Administratívnou šikanou ? A tomu má kto veriť," vysvetľuje.

Marton je presvedčený, že ľudia na Slovensku prehrali boj s neschopnými politikmi a byrokratmi, ktorí sú víťazmi tejto epidémie. A dodáva, že kým toto všetko prezidentka Zuzana Čaputová nepochopí, nemôže pochopiť ani túto krajinu.

Prvou adventnou nedeľou sa začína čas duchovnej prípravy na Vianoce
Prvou adventnou nedeľou, ktorú slávia kresťania 28. novembra, sa začalo pre veriacich rímskokatolíckej cirkvi, evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) i ďalších kresťanov štvortýždňové obdobie duchovnej prípravy na slávenie sviatku... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Využite naše "blogovisko"

(Medzititulky red. HD.)

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!