Odborári - Matovič zázračne nachádza peniaze vždy iba na svoje nápady, na nič iné nemá
28 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

"Minister financií Igor Matovič na spoločnej tlačovej konferencii s predsedom parlamentu Borisom Kollárom navrhol vyčleniť 500 miliónov euro na preukazy pre seniorov nad 60 rokov zaočkovaných treťou dávkou." vracia sa k téme týždňa na sociálnej sieti Monika Uhlerová - viceprezidentka KOZ SR. Pripomína, že Matovič má zázračnú schopnosť nájsť peniaze vždy pre vlastnú potrebu a nápad.

"Preukazy majú podľa Matoviča slúžiť aj ako záchrana firiem v oblasti gastra a cestovného ruchu najviac zasiahnutých pandémiou." Píše odborárka Uhlerová.

Typický Matovič

"Typicky Matovičovský návrh, podľa ktorého budú seniori zachraňovať cestovný ruch či gastro priemysel, nemá ani podporu koaličného partnera. Napriek tomu je Matovič ochotný presadiť svoj návrh aj s podporou opozície." Pripomína autorka statusu.

Na zamestnancov kašle, na nich peniaze nemá, alebo ich ide prepúšťať

"Na druhú stranu už niekoľko týždňov ten istý Matovič odmieta valorizáciu platov zamestnancov verejnej a štátnej správy a podmieňuje ju schválením troch ústavných zákonov. Odbory majú podľa jeho slov zatlačiť na stranu SaS, aby neblokovala schválenie ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti. Teraz ale vidíme, že ak ide o jeho vlastný návrh, tak Matovič 500 miliónov zázračne našiel, a to aj bez schválenia ústavného zákona!  Zamestnanci štátu si zaslúžia rovnaké zaobchádzanie a nemali by byť obeťou Matovičových hier a koaličných sporov." Zdôrazňuje Monika Uhlerová - viceprezidentka KOZ SR na sociálnej sieti.

(Medzititulky red. HD.)

Jozef Šátek médiám: "Nerobte z premiéra Hegera to, čo nikdy nebude!"
"Aspoň podľa nadpisu článku nerobte z predsedu vlády Hegera niekoho čím nie je a pokiaľ bude platiť ústava a zákony nikdy ani nebude." Píše na sociálnej sieti bývalý elitný vyšetrovateľ a právnik Jozef Šátek. Priložením článku aj konkretozoval... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ivan Brožík