Môžeme sa tešiť na zlom v pandémii? Optimistický predpoklad analytika
27 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Podľa analytika Ivana Bošňáka sa blíži zlom v pandémii. A rastie aj počet očkovaných. Takéto správy priniesli dobrenoviny.sk. Blíži sa koniec tretej vlny?

Pozitívnych je veľmi veľa, priznáva dátový analytik Bošňák, ktorý stojí za projektom Dáta bez pátosu. Vo svojom príspevku sa pokúsil zhrnúť súčasnú pandemickú situáciu a predpovedať, čo nás čaká v budúcnosti.

Belousovová: Kto tú ... v ľudskej koži konečne zastaví?
Predsedníčka mimoparlamentnej strany Národ a spravodlivosť a bývalá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová sa aktuálne vyjadrila k ďalšej nezmyselnej tlačovej konferencii Igora Matoviča (OĽaNO) v pozadí s Borisom Kollárom (Sme rodina). Ponúkol na nej... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Slovenská spoločnosť sa podľa neho imunizuje raketovým tempom 14-tisíc ľudí denne a 100-tisíc ľudí týždenne. Polovica z nich dostáva prvú dávku vakcíny, druhú polovicu si zas nájde koronavírus. Takéto tempo podľa Bošnáka nemôže trvať ani dlho, ani večne.

Čo sa týka množstva nových infikovaných, Bošňák upozorňuje, že v piatich krajoch klesá pozitivita PCR testov, i keď v troch ďalších rastie. Príjmy do nemocníc podľa neho kulminujú už dlhšie. „V Prešovskom kraji bola špička pred 12 dňami, v Košickom kraji bola pred 10 dňami, Bystrický kraj asi pred týždňom a Žilinský kraj je otázny - na špičke je. Ostatné kraje stúpajú v príjmoch do nemocníc, uviedol.

Petícia za generálny štrajk proti vláde Hegera a za predčasné voľby
Petícia vyzývajúca odborárov na začatie generálneho štrajku, za účelom okamžitého odstúpenia vlády Eduarda Hegera a vypísania predčasných parlamentných volieb! Predsedom petičného výboru je JUDr. Marek Géci. O čo ide? Táto petícia slúži ako jasný... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Bošňák nechce tvrdiť, že aj v tých nemocniciach, kde nastal pokles pacientov, nebude o týždeň masaker, ale zdôrazňuje, že pred dvoma týždňami sme nemali žiadne nemocnice s poklesom pacientov a príjmy stúpali úplne vo všetkých krajoch.

Porovnal údaje za pondelok (48-tisíc AG testov a 3000 pozitívnych) a údaje spred týždňa (rovnaký počet pozitívnych, ale len zo 40-tisíc testov). „AG testom nerozumieme, netušíme, kto na ne chodí a koľko ich je validovaných následne PCR testami. Len poznamenávame, že pozitivita za rovnaký deň týždňa išla dole,” dodáva s tým, že sa môže stať, že nám krivky začnú klesať ešte pred zavedením lockdownu.

Chmelár: Táto vláda zodpovedných neodmeňuje a nezodpovedných podpláca
"To neni v prdeli, to je v lidech." Fotka, ktorú politológ Eduard Chmelár pripojil k príspevku v ktorom hodnotí tlačovú besedu Igora Matoviča o 500 miliónoch eur, ktoré potrebuje na záchranu seniorov vystihuje mnohé. Ale Chmelár pridáva aj vlastný... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!