Fico: Lengvarský by mal hodiť uterák do ringu!
24 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Matovič robí z Lengvarského obyčajnú politickú handru! Takto ohodnotil správanie vicepremiéra Igora Matoviča voči ministrovi zdravotníctva  trojnásobný expremiér a šéf Smeru-SD Robert Fico na tlačovej konferencii v parlamente.

Navrhujú odchod Lengvarského

"Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský by mal z funkcie odísť a nahradiť by ho mal tvrdý manažér," vyhlásil líder Smeru. Lengvarský podľa neho nemá politickú podporu najmä od lídra OĽANO a vicepremiéra Igora Matoviča, ktorý ho zosmiešňuje.

Považuje za smiešne a ponižujúce, ako sa k Lengvarskému správa Matovič, ktorý robí z ministra obyčajnú politickú handru.

"Na ministrovi vidieť, že sa nevie pohnúť z miesta, nemá politickú podporu, ak sa Matovič dobre nevyspí, nič nie je. Minister zdravotníctva by mal hodiť uterák do ringu a mal by dať priestor na to, aby koalícia začala uvažovať, koho nominuje na tento post," vyhlásil Fico.

Hegera sa nedočkali

No podľa Fica podávať návrh na odvolanie Lengvarského či celej vlády nemá význam. Smer-SD ale žiada, aby premiér Eduard Heger  i minister zdravotníctva prišli do pléna Národnej rady vysvetliť opatrenia a diskutovať o nich.

Daňová revolúcia: Ekonomika, ktorej rozumie len ALF a Matovič
Majster sveta v mentálnej gymnastike zase prezentoval svoj prínos pre ľudstvo! Takto okomentoval Matovičovu daňovú revolúciu Branislav Vovčko z reštaurácie v Košiciach na sociálnej sieti. Ekonomika z Melmaku "Podľa teórie ekonomiky, ktorú vyučujú... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

"Pokiaľ ide o boj proti pandémii, najzodpovednejší je minister zdravotníctva, nad ním je politicky zodpovednejší už len predseda vlády," skonštatoval Fico na tlačovej konferencii.

No podľa šéfa Smeru poslanci ich návrh odmietli. V parlamente sa tak základných informácií o riešení pandémie a nových opatreniach od Hegera nedočkali.

V lete tvrdili, že sú pripravení

Podľa Fica treba konfrontovať Hegera a Lengvarského s ich vyjadreniami z leta, keď tvrdili, že sú pripravení na tretiu vlnu a žiadny lockdown nebude. Parlament by mal podľa Fica rokovať na aktuálnej schôdzi len o návrhoch súvisiacich s pandémiou, sú pripravení stiahnuť aj svoje návrhy.

Vládne konzílium chce lockdown aj pre školy
Konzílium odborníkov odporúča lockdown na tri týždne. Problémom by však mohlo byť zatvorenie škôl, proti ktorému bojuje minister školstva Gröhling, píše sa v portáli topky.sk. Konzílium odborníkov navrhuje trojtýždňový lockdown pre všetkých na... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!