Ministerstvo školstva vidí v samotestovaní žiakov prínos, záujem oň sa zvyšuje
13 | 11 | 2021 I tasr

Udržať bezpečné prostredie v školách, školských zariadeniach a minimalizovať riziko zatvárania škôl. Cestu k tomu vidí Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v samotestovaní žiakov antigénovými testami. Ako uviedol pre TASR odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva, zo skladov Štátnych hmotných rezerv rozdistribuovali zo celkovo osem miliónov antigénových samotestov.

Súčasne prebieha aj distribúcia antigénových samotestov do škôl. Na začiatku školského roka 2021/2022 mali možnosť antigénového samotestovania žiaci, ktorých rodičia prejavili o takýto druh testovania záujem. Podľa rezortu antigénové samotesty boli distribuované v počte 25 kusov na žiaka. Viacerí rodičia začiatkom školského roka pre TASR potvrdili, že takýto počet testov nedostali. "Pre veľký záujem o antigénové samotesty sa aktuálne distribuujú antigénové samotesty v počte päť kusov na žiaka, ktoré by mali žiakovi vydržať dva a pol týždňa.

Visolajský: Heger lekárov ponižuje, no poslancov nazýva hrdinami!
MUDr. Peter Visolajský zaujal na sociálnej sieti obzvlášť kritický postoj k ministrovi Lengvarskému a k vláde. Tá dnes preberá podľa neho, že slovenským lekárom a sestrám budú môcť nariadiť pracovnú povinnosť aj bez vyhlásenia núdzového stavu. Ale,... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová