Lenč: Ficovi cestu vydláždil obyčajne amorálny vydierač
13 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Výročie druhého Slovenského národného povstania (SNP) v ktorom sa vyžívala koalícia pred rokom sa nesmie zabudnúť. V názorovom článku, ktorý zverejnil denník Pravda, ho pripomína aj politológ Jozef Lenč. "Populizmus nahradil alibizmus," píše a torpédovaním Fica sa Slovensko podľa neho posunulo od druhého SNP k štvrtému Ficovi.

Maskáče, obleky, biele úbory "vytieračov nosov" a sociálne siete úspech nepriniesli. Aspoň nie tak, ako sa očakávalo. Lenč si myslí, že ani svet sa nepodarilo ohúriť a nenasledovalo ani nasledovanie nápadu. Skôr niečo iné. Niečo horšie. "Razantná a smrtiaca druhá vlna pandémie, ktorá dokonale odhalila fatálnu nepripravenosť Matovičovej vlády riešiť krízovú situáciu a povýšiť záujem občanov a štátu nad záujem straníckych „firiem“ a ich majiteľov," vysvetľuje politológ. A dodáva, že SNP priniesol okrem mŕtvych aj ničo iné: politickú krízu, ktorá má negatívne dôsledky na celú spoločnosť.

A. Danko - Sulík konečne objavil Rusko!
Vo videu, ktoré zaujalo Andreja Danka, minister hospodárstva R. Sulík "objavil" Rusko. Hrošia koža "Na to, čo dal dnes Richard Sulík, treba slušne povedané ,,hrošiu kožu“. Sulík zrazu objavil Ruskú federáciu a uznal dobré vzťahy." píše Andrej... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Ficovi schody vydláždil a dláždi Matovič

Populizmus podľa Lenča nahradil alibizmus, koalícia sa nedokázala povzniesť nad malicherné vnútorné konflikty a tiež nepochopila, že jej neschopnosť sa nedá donekonečna maskovať tvrdením „lebo Fico“. Toto všetko malo podľa neho za následok to, že obyčajne amorálneho vydierača, ako nazýva zrejme Igora Matoviča musel nahradiť podľa Lenča obyčajne nudný kazateľ a má na mysli Hegera.

Lenč poukazuje na to, že Hegerovi sa koalíciu spojiť nepodarilo. "Deštrukcia dôvery v politiku, rozklad právneho štátu a primitívna antipolitika, ktorá sa pretavila do ostentatívneho samovražedného ťaženia proti vlastnej vláde a vlastným schránkovým stranám vydlaždila cestu k moci Ficovi," vysvetľuje.

K týmto vydláždenám schodom sa pridali podľa Lenča aj ďalšie, ktoré Ficovi pomáhajú k výstupu na vrchol. Vlastní ministri sa podkopávajú, hon na Fica sa vedie prostriedkami, ktoré podkopávajú posledné piliere demokracie a právneho štátu. A bežný pozorovateľ môže toto všetko odsledovať v priamom prenose v číslach prieskumov, ktoré sa uskutočnili po druhom SNP.

Toto sa často nevidí. Krošlák: Matovič je pomstychtivý big boss, strážca špajzičky
Ján Krošlák nie je členom hnutia OĽaNO iba pár týždňov, ale jedno je isté. Už nemusí byť ticho a pritakávať aj na to, s čím nesúhlasí. A tak sa ozýva. Matoviča nazýva big bossom a volá potom, aby sa médiá začali zaoberať jeho freestylom ešte z čias... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová