Šeliga si otiera hubu o Žilinku, sfúkol aj Kolíkovú
10 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Juraj Šeliga v príspevku na sociálnej sieti upozornil svojich sledovateľov na rozhovor, v ktorom sa vyjadril aj k téme reforme súdnictva. V príspevku upozorňuje na to, čo je podľa neho skutočne dôležité. V rozhovore sa netají tým, že nesúhlasí s reformou súdnej mapy v takej podobe, ako je predkladaná a prezradil aj to, že ponuku na post ministra financií mal. Viac ako ku Kolíkovej bol kritický k Marošovi Žilinkovi.

Čo je podľa Šeligu dôležité? "Bojovať proti pandémii!. Stáť na strane čestných sudcov, prokurátorov a vyšetrovateľov! Presadzovať reformy, akokoľvek to ťažko ide! Nevzdať sa a neumožniť ľahký návrat R. Fica a spol.!" Všetko ostatné je podľa neho “pena dní," píše na sociálnej sieti.

O Márii Kolíkovaj v rozhovore pre Denník N, ktorý Juraj Šeliga odomknutý zverejnil na sociálnej sieti povedal, že ako odboníčka má jeho dôveru, ale ako politička ho sklamala. Prezradil aj to, že sa nehrnie na pozíciu ministra spravodlivosti, ale ponuku počas rokovaní o vládnej kríze dostal a touto odpoveďou tému uzatvoril.

S respirátorom ani na krok! Poslanci kašlú na vlastné nariadenia
Od pondelka sa mapa Slovenska černie ako taká čierna diera. Dokonca ani Bratislavu, ktorá mala až dvoch žolíkov, neobišlo sprísnenie protipandemických opatrení. Platí tu povinnosť nosenia respirátorov vo všetkých vnútorných priestoroch. To ale... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Generálny prokurátor nemôže byť nad všetkými

Oveľa kritickejší ako k Márii Kolíkovej bol v rozhovore pre Denník N ku generálnemu prokurátovi Marošovi Žilinkovi. Aj Márii Kolíkovej vyčíta, že nevystúpila proti Žilinkovi tvrdo a kriticky. Ale čo sa týka Maroša Žilinku, Šeliga si myslí že Generálny prokurátot nemôže stáť nad všekým. Na margo paragrafu 363 povedal, že je napísaný jasne, ale generálny prokurátor nemá hodnotiť dôkazy, majú to robiť podľa neho súdy. Za kľúčové považuje, aby vláda Eduarda Hegera vydržala.

Prieskumy verejnej mienky pritom dlhodobo hovoria o tom, že strana Za ľudí sa už v budúcich voľbách do parlamentu, pokiaľ sa neudeje zázrak nedostane. Do rozmeru, že za každú cenu s hocikým Šeliga nechce, ale pozorný sledovateľ vidí, aký smer vláda Hegera, strany Za ľudí ale možno aj Juraja Šeligu naberá. 

Advokát Zigo šéfoval firme, ktorá žalovala štát a teraz štát obhajuje
Advokát Zigo, ktorého meno sa posledné dni skloňuje aj v súvislosti s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom v tom istom spore podľa SME obhajuje, aj žaluje štát. Zigo podľa SME konflikt záujmov odmieta, ale zákon o advokácii definuje, ako má... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová