Sudca Truban vrátil obžalobu Košča a Kováčika na Špeciálnu prokuratúru
09 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a príslušník SIS Peter Košč boli obžalovaní pre podozrenie z korupcie. Špecializovaný trestný súd ju mal odmietnuť. Informoval o tom Plus 1 deň.

Procesné pochybenia

Sudca Michal Truban obžalobu vrátil špeciálnemu prokurátorovi. Podľa Plusky poukázal na procesné pochybenia a skutočnosť, že v prípade Kováčika aj Košča stále nie je rozhodnuté o postupe podľa paragrafu 363 Trestného zákona, týkajúceho sa korupcie. ŠP môže voči rozhodnutiu súdu podať sťažnosť. Kováčikov obhajca k tomu pre Noviny Plus povedal:  "Procesné pochybenia závažného charakteru mali bezprostredný vplyv na výkon práva na obhajobu. Tam plynie lehota na rozhodnutie o návrhu podľa paragrafu 363 t.p. takže otázne teraz bude, akým spôsobom Generálna prokuratúra zareaguje na túto skutočnosť, že bola odmietnutá obžaloba."

Najväčšia výletná loď na svete vyplávala na more. Architektonický skvost (VIDEO a FOTO)
Wonder of the Seas – najväčšia výletná loď na svete po dvoch rokoch budovania opustila francúzsky prístav Saint-Nazaire, informuje de.euronews.de. Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Košč na úteku

Po bývalom členovi SIS Petrovi Koščovi pátra polícia, pretože je na úteku. Je obvinený z toho, že údajne sumou 50 tisíc eur podplatil Dušana Kováčika. Vypovedal o tom kajúcnik Bernard Slobodník. Pátranie po Koščovi bolo zverejnila v marci aj na sociálnej sieti polície. Hovorca Prezídia Policajného zboru vtedy informoval: "Národná kriminálna agentúra (NAKA) žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po Petrovi Koščovi, ktorý je obvinený z korupcie,"