Žiadny respirátor a na súde rozbila dvere s kladivom
08 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Žena, ktorá chcela do budovy súdu v Topoľčanoch, nebola vpustená. Nemala nasadený respirátor a z toho dôvodu ju väzenská a justičná stráž ďalej nepustila. "Štyridsiatnička sa vrátila aj po tretíkrát - nie však s respirátorom, ale s kladivom. Rozbila ním vstupné dvere," píše SME. 

Podľa denníka SME ide o osobu, ktorá je trestne stíhaná aj za prečin útoku na verejného činiteľa. A tiež sa mala dopustiť priestupku, ktorý spočíval v poškodení obrazu súčasného ministra vnútra. Nakoľko existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v páchaní násilnej trestnej činnosti prokurátorka navrhla vziať obvinenú do preventívnej väzby. 

Policajti, ktorí mohli vyniesť nahrávky z chaty, pôjdu na detektor
Na polícii už identifikovali skupinu policajtov, ktorí mohli vyniesť medializované nahrávky z poľovníckej chaty. Predseda parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽANO) o tom informoval po pondelkovom mimoriadnom zasadnutí výboru.... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | TASR

Dvakrát bez respirátora, tretíkrát s kladivom

Žena podľa denníka SME prišla na súd trikrát. Dvakrát sa pokúsila vstúpiť do budovy bez nasadeného respirátora. Tretíkrát si priniesla zakúpené kladivom a rozbila vonkajšiu výplň dverí, čím podľa predbežného vyčíslenia spôsobila škodu 420 eur s DPH.

Denník SME informuje, že žena údajne pracuje v Piešťanoch a v deň, keď poškodila dvere na topoľčianskom súde, sa odohral incident aj v piešťanskom supermarkete Lidl, po ktorom obvinili troch mužov z Nitrianskeho kraja. "Antirúškarov stíhajú za prečiny útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Jedného vzal sudca v nedeľu do väzby," píše SME. 

Tri slovenské merné jednotky v politike - jeden sulík, jeden zaluď a jeden šialenec
Merná jednotka spravidla vyjadruje "kus", zákazník si zvolí počet kusov a touto hodnotou sa vynásobí cena produktu. Ak chete merné jednotky využívať, môžete predávať v m, v kg, v paletách. Zákazník si zvolí počet jednotiek a výsledná cena bude... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Ivan Brožík