Analytici: Slovensko v 21. storočí bez hanby, pustí TOTO do sveta
08 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Minule sme poslali dvadsaťštyri mega Evri do psej matere a vraj to také štyri tety v Pezinku. V Nových Zámkoch hospitalizovali 400 pacientov za noc," píšu Dáta bez pátosu. A reagujú na NCZI.  Analytici tvrdia, že Slovensko v 21. storočí bez hanby, na šupu pustilo do sveta, že narástol počet hospitalizovaných o 450 za 1 deň. A zrovna v sobotu, keď sa málo prijíma a málo prepúšťa. Analytici upozorňujú že išlo o chybný údaj. 

Dáta bez pátosu v súvislosti so svojím zistením upozorňujú, že Nemocnica Nové Zámky opravila nesprávny údaj a uviedla, že nemajú 468, ale 65 pacientov s kovidom. Ale údaj z piatku a predošlých dní, že majú 18 pacientov neopravili. "Takže si máme do modelov napísať za sobotu noc skok z 18 na 65. A my sme "lietadlo", ale fakt. Sme," píšu a pachuť, ktorá im v ústach ostala analyzujú v príspevku.

"Viete, prečo u nás amputovali ľavú nohy pacientovi v nemocnici namiesto pravej nohy? Lebo my sme republika, kde má veľa ľudí, veľa vecí, veľmi často, veľmi v paži," píšu analytici na stránke Dáta bez pátosu.

Podpísaní sú podľa nich ako zdroj pod tabuľku NCZI. Analytici upozornili, že každé ráno tabuľka letí do sveta o počte hospitalizovaných pacientov na Slovensku. A podľa nich tam chýba jedna kontrolka. "IF je nárast obdeň viac ako 30 alebo viac ako 100%. THEN report nepusti a pošli alert vedúcemu, ELSE pusti von na korona.gov.sk Debugger sa to volá: 2. semester na FEIKE," vysvetľujú

Generálna prokuratúra SR: Denník N opäť zavádza a manipuluje
Generálna prokuratúra SR sa dôrazne ohradzuje voči neodborným a zavádzajúcim tvrdeniam, uvedeným v článku s názvom „Žilinka začal nahrádzať súdy v hodnotení dôkazov. Jeho pomoc Pčolinskému bola výnimočná“, ktorý bol uverejnený v Denníku N dňa 3.... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | TASR

Najdôležitejší parameter je počet hospitalizovaných

Analytici zároveň zdôrazňujú, že najdôležitejší parameter je počet hospitalizovaných. A dodávajú: "To číslo hospitalizovaných v Nových Zámkoch opravia, tých dvadsaťštyri mega oželieme, to aj lotéria toľko stála. Chýbať budú, ale veď sa miliardy kradli, tak čo..."

Problém podľa analytikov je niečo iné. "Nikoho nenapadlo sa na ten nezmysel pozrieť. A novinári, ktorí sú vlastne len redaktori a nie profesisti, ktorí si majú overovať čísla, tomu uverili," píšu analytici. A ako príklad nekorektného prístupu novinárov uvádzajú: "Nabudúce nám HDP narastie o 14% alebo bude 24% nezamestnaných, alebo bude na Slovane 114 tisíc divákov. Alebo Prešov vyhrá v hokeji nad Michalovcami 14:3. Odpíšeme, publikujeme, enter a bác. A ešte titulok: Za včera pribudlo rekordných takmer 500 pacientov, lebo 447 je málo, dáme takmer 500." 

Rýchla správa: Policajti, ktorí mohli vyniesť nahrávku z chaty, pôjdu na detektor
Na polícii už identifikovali skupinu ľudí, ktorí mohli vyniesť medializované nahrávky z poľovníckej chaty, na ktorých sú aj predstavitelia opozície. Predseda parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽANO) o tom informoval po... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | TASR

Fakt platí, že nezvládame to

Z príspevku na sociálnej sieti je podľa analytikov zlé, ak novinári považujú za dôležité povzbudiť a doráňať, lebo za klávesnicou je každý kráľ. "Ale naprogramovať si "robota", ktorý by sťahoval zdrojové dáta a publikoval ich po "review", na to nikto nemá schopnosť," píšu. 

Za najhoršie považujú ale v našej krajine to, že NCZI so 400 zamestnancami a s rozpočtom 25 miliónov ročne nemá ani jedného odborníka. Riaditeľa ešte stále trvajú hľadajú, lebo niektorých dobrých kandidátov nepustili do II. kola, lebo nevedeli anglicky," vysvetľujú.

"Do psej matere. My potrebujeme každému štátnemu úradníkovi na Slovensku potiahnuť stoličku spod riti a vybrať tam nového zvonka. A to bude len začiatok. Aby sme mali poriadne dáta, aby sme zamestnávali schopných ľudí, lebo Slovensko takých má. A aby sme amputovali hneď a na prvýkrát tú pravú nohu. Aj keď to bude ľavá. Tu fakt platí, že nezvládame to," zhodnotili Dáta bez pátosu. 

Po stopách samovraždy obľúbeného Ceca, Dušana Pašeka ml.
Od veľkej tragédie v slovenskom hokeji uplynul krátky čas. Samovražda šéfa hokejového klubu Bratislava Capitals Dušana Pašeka zasiahla celé Slovensko. V piatok ho našli mŕtveho na bratislavskej Kolibe. Šport24.pluska sa pokúsil zistiť, čo sa mu... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ján Papuga