Melicher: Sulík je zrelý na uterák! Zákazka za 51 tisíc?
06 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Na papalášizmus a kšefty na pozadí rodinného výletu Sulíkovcov do Dubaja upozorňuje mladý sociálny demokrat Igor Melicher. Zaujímavejšou informáciou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti ale bude zrejme niečo iné. Zákazka, ktorú dostala advokátska kancelária v ktorej pôsobí Sulíkova dcéra. Melicher upozornil, že ide o rekordnú sumu. "A kancelária podľa údajov z finstatu zvýšila svoj zisk počas tejto vlády o neuveriteľných 426%," píše Melicher.  

Za bezbrehú vykrádačku označil na sociálnej sieti prítomnosť dcéry Richarda Sulíka pri varení halušiek na EXPO v Dubaji, v straníckom tričku SaS mladý sociálny demokrat Igor Melicher. Poukazuje aj na to, že podľa neho vôbec nemusí ísť len tak nejaký nevinný výlet otca s dcérkou. Informácie, ktoré Melicher má, zhrnul v niekoľkých bodoch.

Zarezervovaný luxusný výlet

Podľa Melichera, je dcéra ministra Sulíka advokátska koncipientka v advokátskej kancelárii, čo znamená, že neposkytuje a ani nemôže ešte poskytovať právne služby vo vlastnom mene. Melicher upozorňuje, že to môže až keď zloží advokátsku skúšku a zapíše sa ako advokátka do advokátskej komory. A zdôrazňuje, že reči Sulíka o odborníčke v určitej oblasti práva nie sú pravda.

"Napriek týmto skutočnostiam Ministerstvo hospodárstva pod vedením Sulíka podpísalo zmluvu priamo so slečnou Sulíkovou, nie s advokátskou kanceláriou, v ktorej pracuje! Ide o právny pašzaujkvil, ktorý nesie názov "zmluva o spolupráci," ale v skutočnosti je to len zmluva o hradenom výlete," vysvetľuje Melicher. 

Melicher tvrdí, že predmetom tejto krátkodobej bizarnej zmluvy bolo poskytovanie právneho poradenstva na Expo 2020 zo strany slečny Sulíkovej. "Podržte sa! Odborníčky na energetické právo," píše. Zmluva podľa Melichera obsahuje ustanovenie, podľa ktorého ministerstvo hospodárstva je povinné uhradiť slečne Sulíkovej cestu do Dubaja a späť!

"No proste rodinný výlet, na ktorý sa poskladal rodine Sulíkovcov každý jeden občan SR," vysvetľuje Melicher.

Pelegrini lavíruje: Útočí na Sulíka, no policajnú brutalitu neodsúdil
Strana Hlas - SD sa dnes na tlačovej konferencii vyjadrila aj ku kauzám ministra hospodárstva Richarda Sulíka pred tým, ako sa konala jeho konferencia. V nej mal vysvetľovať vlastné kauzy v súvislosti s výstavou EXPO v Dubaji. Predseda Hlasu Peter... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Sulík je zrelý na uterák!!! Možno aj na ten leopoldovský...

Sulíková dcéra by podľa Igora Melichera mala mať na formu poskytovania právneho poradenstva, aká bola uvedená v zmluve ako koncipientka pravdepodobne súhlas advokátskej komory. A konštatuje, že je to z dôvodu, že ako koncipientka by nemala vykonávať podnikateľskú alebo inú odbornú činnosť. "A ak áno, tak len so súhlasom advokátskej komory, ktorá jej ho zrejme v takomto prípade nedala," tvrdí Melicher, ktorý vychádza zo zmluvy dostupnej v registri.

Ešte zaujímavajšie je však skutočnosť, že advokátska kancelária, v ktorej pôsobí Sulíkova dcéra dostala práve minulý týždeň zákazku od ÚRSO (Úrad pre reguláciu sieťových odvetví, ktorý vedie nominant SaS) na poskytovanie právnych služieb za rekordných 51.000 eur. Podľa Melichera to vychádza približne 14 tisíc eur za jeden právny úkon! A kancelária podľa údajov z Finstatu zvýšila svoj zisk počas tejto vlády o neuveriteľných 426%! "Sulík je zrelý na uterák! Možno aj na ten leopoldovský," konštatuje v závere Melicher.

Fico napísal o prascoch a zrazu sa ozvalo zborové krochkanie. Alebo, verejné úvahy o cenzúre
Dá sa začať aj takto - Fico povedal svoj názor a trafené husi sa rozgágali a na chvíľu zabudli na svoju im starostlivo podhadzovanú kukuricu. (A nahrávky.) No, presnejšie, Robert Fico napísal svoj blog priamo na webe "jamy levovej". A zrazu na... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ivan Brožík