Taraba: Minister kašle na zákonodarcov, neprišiel do parlamentu obhajovať reformu nemocníc
02 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

V parlamentnej demokracii je vláda podriadená parlamentu. V diktatúrach si moc robí s parlamentom čo uzná za vhodné v snahe udržať samú seba."Dnes malo byť hlasovanie o bruselskej reforme slovenských nemocníc, ktorú pretláča Hegerova vláda." Začína svoj status na sociálnej sieti Tomáš Taraba.

 "Jej zmyslom je, že nedostatok lekárov, ktorí majú nižšie platy ako v okolitých krajinách, pretože vláda peniaze rozhádzala na hlúposti, sa Hegerova vláda rozhodla vyriešiť zatváraním nemocníc. Vlastne pardón, ich "stratifikáciou," kedy v nemocniciach nechajú postele, ale vlastne nebudú tam nič robiť a ľudia budú viac musieť cestovať a viac u lekárov čakať." vysvetľuje Tomáš Taraba.

Vláda vydiera

"Vláda vedela, že toto neprejde tak to nastavila tak, že sa rozhodla Slovákov vydierať spôsobom: ak to neschválite, nedá nám Brusel peniaze. " Pokračuje poslanec.

"Dnešné hlasovanie nebude, pretože generál a minister v jednej osobe, zdrhol z boja a neprišiel bez odpravedlnenia do parlamentu, pretože je jasné, že dnes by to neprešlo. Toto je fakt "reformná vláda."" Iba ilustruje vzťah vlády k parlamentu poslanec Taraba.

(Medzititulky red. Hd.)

https://login.hlavnydennik.sk/2021/10/27/taraba-naco-je-nam-sud