Prezident Putin - "USS Mount Whitney je na všetkých našich zameriavačoch"
02 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí vojenskej generality chladnokrvne oznámil, že Rusko môže vidieť aj to, čo budú mať na obed  námorníci na americkej vojnovej lodi USS Mount Whitney  v Čiernom mori.

"Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý je zároveň najvyšším veliteľom ruskej armády, na spoločnom stretnutí s armádou hovoril o správach o plavbe americkej lode do Čierneho mora." Informuje web de.rt.com.

Vidíme ju ako na tanieri

"Teraz do Čierneho mora vstúpila ďalšia americká loď. Môžeme sa na ňu pozerať cez ďalekohľad alebo cez priezory zodpovedajúcich obranných systémov." Prezident Putin tak nepriamo v reči armády naznačil, že loď loď USS Mount Whitney je naostro zameraná.

Putin tak reagoval na informáciu, že Whitney je vlajkovou loďou amerického námorníctva. Predtým sa objavili správy, že americká loď bude koordinovať akcie flotíl USA a spojencov NATO pri spoločných operáciách v Čiernom mori a Stredozemnom mori.

Američania stupňujú napätie

Mount Whitney je druhou loďou amerického námorníctva, ktorá smeruje do vôd Čierneho mora. Inak povedané do ruskej predzáhradky. 30. októbra vstúpil do vôd raketový torpédoborec USS Porter. USA predtým oznámili námorné operácie NATO v Čiernom mori a Stredozemnom mori.  

(Medzititulky red. HD.)

https://login.hlavnydennik.sk/2021/11/02/americania-vyslali-do-cierneho-mora-vlajkovu-lod-svojej-siestej-flotily-video