Okresné prokuratúry posilní 52 nových prokurátorov
02 | 11 | 2021 I TASR

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka vymenoval 52 doterajších právnych čakateľov prokuratúry do funkcie prokurátora. Budú pôsobiť na okresných prokuratúrach v rámci celej krajiny. Podľa TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Generálny prokurátor SR hodnotí pozitívne kvalitu prípravnej praxe právnych čakateľov, keď až 34 z nich úspešne zložilo odbornú justičnú skúšku s výsledkom "prospel s vyznamenaním". Na tomto stave sa podpísala podľa Skladana poctivá každodenná práca s právnymi čakateľmi prokuratúry pri nadobúdaní teoretických znalostí a praktických zručností potrebných na výkon funkcie prokurátora.

"Generálny prokurátor SR praje všetkým novovymenovaným prokurátorom pevnosť v princípoch a nekompromisnosť pri ochrane práva, službe verejnému záujmu a presadzovaní zákonnosti," dodal Skladan.

Blaha: Liberáli sú cynickí farizeji ničiaci Zem
Poslanec NRSR a podpredseda Smeru sa vyjadril na svojom facebookovom profile k ekologickému summitu v Glasgowe na pozadí liberalizmu. Svoj text začína ako vždy ironicky: „Farizeji všetkých krajín, spojte sa!“ Prezidentku Zuzanu Čaputovú rozhodne... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ján Papuga