Andrej Danko vyzýva Hegera: Situáciu riešte s Gazpromom!
30 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Zdá sa, že každému ide o to, aby sa vláda začala angažovať vo veci zazmluvnenia ceny plynu pre Slovenskú republiku. Výnimkou nie je ani Slovenská národná strana a jej predseda Andrej Danko, ktorý k tomu na sociálnej sieti vyzval premiéra Eduarda Hegera.

Historicky najdrahší plyn

"Všetky vlády dnes rokujú o dodávkach plynu pre svoje štáty." konštatuje A. Danko: "Je zrejmé, že cena plynu bude historicky najvyššia. Tiež je zrejmé, že Korčok ani Sulík v Petrohrade v júni tohto roka nezvládli rokovania s Gazpromom. V Petrohrade rokujú predsedovia vlád, pretože situácia v jednotlivých štátoch je vážna. Ak sa naša vláda na čele s premiérom nezobudí, hrozí Slovensku jedna z najvyšších cien plynu v regióne." varuje predseda SNS.

Slovensko problém podcenilo

Okolité štáty pristupovali k nákupu plynu a nazmluvneniu ceny podľa A. Danka rôzne. "Naša vláda tento problém podcenila a za najvyššie ceny plynu v regióne sa bude zodpovedať. Plyn je závažnou komoditou, ktorá ovplyvňuje aj cenu energií, osobitne elektriny."

Bránik: Denník N, Aktuality a Sme; tak kde je k...a tá druhá Gorila?
"Sme už niekoľko rokov presviedčaní, že krajinu s balkánskymi mravmi a z rovnakej destinácie pochádzajúcimi zločineckými štruktúrami v čele štátu nemožno poraziť inak, ako balkánskymi, partizánskymi metódami. Sme roky vystavovaní balkánskemu typu... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Výzva

A. Danko adresuje predsedovi vlády výzvu, "aby bezodkladne požiadal o stretnutie s vedením Gazpromu a angažoval sa v predmetnej záležitosti, pretože inak ponesie premiér Heger plnú zodpovednosť za neschopnosť svojich nominantov a jednotlivých ministrov."

Upozornenie na zlú situáciu

"V prípade, že cena plynu bude v zimných mesiacov na Slovensku nekontrolovateľná, bude dochádzať k bankrotom jednotlivých podnikov a ohrozí to aj platbyschopnosť domácností." dvíha varovný prst Danko: "Tomu všetkému sa dá predísť rokovaním a nie strkaním hlavu do piesku. Táto vláda koná amatérsky v takmer v každej oblasti. V prípade, že nedohodne cenu plynu s Gazpromom, je to tak ako zadlžovanie Slovenska o 9 miliárd eur, neskutočný hazard s našou budúcnosťou."

Prachy na propagandu naším médiám nesmrdia, tvrdí Mesík
Zvykne sa vravieť, že peniaze nesmrdia, a toto tvrdenie absolútne platí pre väčšinu našich „mienkotvorných“ mainstreamových médií, ku ktorým sa už pridala aj verejnoprávna RTVS. Príchodom experimentálnych vakcín proti koronavírusu sa na Slovensku,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik