Robert Fico: Šorošom zvolená prezidentka sa musí rozhodnúť! (VIDEO)
28 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Robert Fico sa vo svojom najnovšom videu prihovára práve prezidentke.

 

"Kde je (prezidentka) teraz? Keď vláda cez schránkové firmy kradne milióny eur. Keď Sulík ako riešenie na zdražovanie energií ponúka kúpu ranču v Austrálii. Keď sa búria školy. Zdravotníci. Odborári. Keď súdy prepúšťajú jedného nezákonne väzneného za druhým. Keď Ústavný súd konštatuje porušovanie základných ľudských práv bývalej štátnej tajomníčky, pani Jankovskej." vymenúva R. Fico: "Kde ste, pani prezidentka, keď nekomentujete, ako obludne, z dôvodu pytliactva, vláda odpočúva lídrov opozície a obhajcov. Prečo vám nevadí, že médiá po dohode s policajtmi a prokurátormi takéto nelegálne ohavnosti šíria, aby ubližovali opozícii?"

Prezidentka: Súčasná vláda je krehká a trápia ju konflikty, ťaží z toho opozícia
Súčasná slovenská vláda je krehká, čelí viacerým výzvam a trápia ju konflikty. Z toho ťaží opozícia na čele s Robertom Ficom (Smer-SD), povedala v rozhovore pre spravodajský kanál ČT24 slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. "Prišla pandémia,... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Ivan Mihale

Šorošova slúžka?

"Pani Čaputová bola vybraná Šorošovým svetom politikov, médií a mimovládnych organizácií, ako neznáma kandidátka na prezidentku, lebo tento svet vedel, aká je," objasňuje predseda Smeru. "Že bude slúžiť. Hlavnou úlohou pani Čaputovej je, za každú cenu držať vládu Matoviča s Lipšica. Pani prezidentka si dobre uvedomuje, že keby z tejto služby cudzím záujmom chcela ujsť, tak možno o pár dní by si pozerala v médiách nelegálne nahrávky jej súkromných rozhovorov."

Na rázcestí

"Pani prezidentka. Nie len krajina, ale aj vy osobne ste na rázcestí." tvrdí Fico. A zároveň vysvetľuje: "Buď budete pokračovať obhajobou cudzích záujmov a slovenských zločincov, alebo sa stanete skutočnou, nezávislou hlavou suverénnej Slovenskej republiky. Pri rozhodovaní sa, či chcete byť sluhom, alebo suverénnou osobnosťou, môžete začať už dnes."

V hre je referendum

"Dnes vám skupina poslancov Národnej rady doručila dve referendové otázky o predčasných parlamentných voľbách." oznamuje vo videu R. Fico: "Žiada vás, aby ste sa verejne vyjadrili, či opäť urobíte kroky na zmarenie referenda, alebo bez prieťahov umožníte ľuďom, aby podpísali petíciu, potrebnú na vyhlásenie referenda a v takomto referende rozhodli o konaní predčasných parlamentných volieb." 

Referendové otázky má už prezidentka na stole
Poslanci Národnej rady (NR) SR za Smer-SD doručili prezidentke SR Zuzane Čaputovej dve referendové otázky o predčasných parlamentných voľbách. Podľa agentúry TA SR "informoval o tom predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Poslanci podľa jeho... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | TASR/upravil Ivan Brožík

Jediná cesta

"Skoré voľby sú jedinou cestou, ako vyviesť Slovensko z hlbokej krízy právneho a sociálneho štátu, demokracie a morálky. Vieme, že máte dilemu." uznáva R. Fíco: "Ale jej riešenie je veľmi jednoduché. Buď sa vyberiete cestou podpory vlády Matoviča, právoplatne odsúdených zločincov, ako je Lipšic a vyšetrovateľov NAKA, ktorí nástrojmi práva likvidujú opozíciu. Alebo dáte prednosť ľuďom. Slovensku. Demokracii a právu." uzatvára Fico svoj príhovor k Čaputovej.