Priznanie infektológa Jarčušku
28 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Po kongrese infektológov v Nitre nasledovala bujará žúrka, na ktorej to roztočil aj známy infektológ Pavol Jarčuška. A nie hocijako. Rovno na "pána" bez respirátora! Video, ktoré sa na sociálnych sieťach objavilo sa stalo prakticky okamžite virálnym a jeho pravosť bola potvrdená. Prečo to urobil? Odpoveď infektológa priniesol denník Pluska.    

Konferencia infektológov sa uskutočnila v Nitre, kde podľa vyhlášky ÚVZ bolo potrebné v tej dobe, v interiéry, mať nasadený respirátor. V čase, keď video vzniklo, ho Jarčuška nasadený nemal. A nielen on. Nemali ho ani ďalší účastníci. Jarčuška sa po objavení videa na sociálnej sieti sám priznal a nahlásil na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre. Pre denník Pluska vysvetlil, prečo respirátor nemal. 

Tanec na červenú sa nevypláca, pán profesor!
Hrať sa na rovných a rovnejších sa občas aj nevypláca. Presvedčil sa o tom aj profesor Jarčuška. Nevedno, či je to ukážka práve rovnosti, alebo je to o tom, že potrebujeme "obeť", na ktorej exemplárne ukážeme, že opatrenia sú kontrolované. Píše o... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Plne zaočkovaný a testovaný

„Pracovného zasadnutia sa zúčastnili plne zaočkovaní hostia, z ktorých drvivá väčšina sa navyše podrobila aj testovaniu. Pre hostí bol po jeho skončení pripravený kultúrny program. A počas neho som v určitej chvíli nemal prekryté horné dýchacie cesty," povedal pre Plusku.

Prekvapený bol aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ktorý predpokladal, že Úrad verejného zdravotníctva bude konanie infektológa riešiť. Jarčuška predpokladá, že mu bude  RÚVZ udelená primeraná sankcia. Odbor komunikácie RÚVZ podľa Plusky uviedol, že vo veci začali priestupkové konanie.

Taraba: Načo je nám súd? Stačí dať "noty" médiám
Čítam správy, že nakoniec nahrávky z chaty nedali ani súdu. Stačilo im ich poslať do médií" Píše na sociálnej sieti poslanec NRSR Tomáš Taraba. "No nie je to krásne"? Pýta sa poslanec. Vox populi Ľudia, ktorí komentujú tento jeho obsahom hlboký... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Ivan Brožík