Niekto vyvoláva konflikty v tíme Kuciak
28 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Generálna prokuratúra SR redakciu Hlavného denníka informovala mailom o závažnej skutočnosti. Zdá sa, že "niekto vyvoláva konflikty v tíme Kuciak."

Prokurátor Generálnej prokuratúry SR Peter Šufliarsky sa dôrazne ohradzuje voči zaťahovaniu svojej osoby do údajného konfliktu v rámci „tímu Kuciak."

Denník SME

P. Šufliarsky odpovedal na otázky redaktora denníka SME, ktorého zaujíma, prečo bývalý námestník generálneho prokurátora SR požiadal prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, aby bola jeho komunikácia s obvineným Mariánom Kočnerom súčasťou vyšetrovacieho spisu prípravy jeho vraždy, a nie aj v prípade poškodeného Jána Kuciaka, s ktorou absolútne nesúvisí.

„Podstata mojej žiadosti ako poškodeného z prípravy vraždy, ktorú som adresoval prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry, sa týkala legitimity tejto analýzy v trestnej veci obž. M. K. a spol.," tvrdí P. Šufliarsky.

Redaktor uvedeného denníka sa však opiera o zdroje, podľa ktorých mal P. Šufliarsky priamo komunikovať so šéfom spomínaného tímu Petrom Juhásom, pričom neberie do úvahy, že  P. Šufliarsky takýto skutkový dej dôrazne odmieta, nakoľko jeho žiadosť bola vybavená prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry.  

Lovaš: Novinári z mainstreamu sú užitoční idioti v rukách mocných
"Vynášanie zo spisov, hyperbolizovanie, zavádzanie, manipulácia a klamstvá sa stali pracovným nástrojom časti, kedysi mienkotvorných médií. Nie, nehovorím o alternatívnych médiách. Ale o ich kritikoch. Rezignovali na serióznosť. Na objektivitu."... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Denník SME sa snaží navodiť dojem

Brat P. Juhása, operatívec NAKA Martin Juhás, mal byť následne podľa denníka SME po rozpustení vyšetrovacieho tímu Kuciak preložený z dôvodu nespokojnosti vtedajšieho vedenia NAKA s jeho činnosťou, pričom denník SME sa snaží navodiť dojem, že táto okolnosť súvisí s konaním P. Šufliarskeho.

„O konflikte v rámci tímu Kuciak s vedením NAKA v súvislosti s analýzou som nemal a ani nemám žiadnu vedomosť. Moja žiadosť bola vybavená prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry v čase, keď som už nebol vedúcim prokurátorom Generálnej prokuratúry SR. Ako vedúci prokurátor a ani ako prokurátor Generálnej prokuratúry SR som sa nikdy nezaujímal, nevyjadroval k personálnym opatreniam v Policajnom zbore SR a ani v iných orgánoch verejnej moci, a ani som nemal zákonom ustanovenú právomoc do týchto opatrení zasahovať," uvádza na záver P. Šufliarsky.

Stanovisko prokurátora Generálnej prokuratúry SR uverejňujeme vzhľadom na skutočnosť, že uvedený denník v minulosti odmietol aplikovať právo na opravu, ktoré P. Šufliarsky opakovane využil z dôvodu prezentovania nepravdivých skutkových tvrdení vo vzťahu k jeho osobe.

Dag Daniš: Fekálne praktiky pri Gorile II
Dag Daniš je dlhodobo považovaný za jedného z najlepších komentátorov politického a spoločenského diania na Slovensku. V príspevku, ktorý zverejnil na sociálnej sieti sa aj on zamyslel nad tým, o čom vlastne tá médiami prezentovaná Gorila II je.... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová