Maďarsko: Vláda sprísnila opatrenia, zamestnávateľ môže nariadiť očkovanie
28 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/TASR

Maďarská vláda rozhodla, že zamestnávatelia môžu predpísať svojim zamestnancom povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. S platnosťou od 1. novembra bude povinné nosenie rúšok v prostriedkoch hromadnej dopravy osôb a v zdravotníckych zariadeniach zaviedol kabinet zákaz návštev. Sprísnenie epidemiologických opatrení oznámil vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV Gulyás zdôraznil, že očkovanie je jediným prostriedkom v ochrane proti nákaze novým druhom koronavírusu, a pripomenul, že tam, kde je vysoká miera zaočkovaných, je nízka miera úmrtnosti.

"Štát je tiež zamestnávateľom a využije možnosť nariadiť povinné očkovanie," zdôraznil šéf úradu vlády s poznámkou, že v prípade samospráv budú rozhodovať starostovia a primátori.

NATO si vážne myslí, že jej len tak prejde pokus o kastráciu ruského medveďa? (Scott Ritter)
Názor Scotta Rittera (Russia Today) Od konca studenej vojny sa NATO snaží ospravedlniť svoju existenciu. Aliancia, ktorá to však nedokázala, sa rozhodla vytvoriť nekonečné krízy s Ruskom. V nádeji, že podnieti novú studenú vojnu, upozorňuje... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Diana Zaťková