Zvrátený denníček primára Kulkovského
28 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Viete si predstaviť, ako si pán profesor pri svojej zaneprázdnenosti píše denník? V statuse na sociálnej sieti nám všetkým dovolil nahliadnuť doň.

Tretia dávka bez teplôt

"Dnes som dostal booster dávku vakcíny. V porovnaní s dvoma predchádzajúcimi ma vpich bolel najmenej. Keďža mám zajtra službu, nebudem radšej riskovať a plánované večerné otužovanie s parťákmi v susedovom bazéne radšej odložím." uvažoval popoludní pán primár, no večer skončil inak: V bazéne s "príjemnou" 5°C vodou "skončil" aj on. Ako p. s. dodal: "espoliehajte sa v prevencii Covid-19 ale aj chrípky len na vakcíny. Naďalej sa chráňte respirátorom v uzavretých priestoroch a pomáhajte svojej imunite aj inými spôsobmi. Okrem zvýšeného príjmu vitamínov, vrátane Dčka, napríklad aj otužovaním." Tento rok je už vraj neskoro, aby ste s nim začali, no krátke studené sprchy by ste vyskúšať mohli. V statuse pridáva pár rád ohľadom otužovania. 

"Povinná jazda" 

v statuse primára: "Ak patríte do skupiny, ktorá môže dostať tretiu dávku, neváhajte. Väčšina rizikových skupín bola plne očkovaná už pred viac než 8 mesiacmi. Po tejto dobe sa najmä u starších a polymorbídnych ochranný efekt znižuje."

Juraj Draxler: "Klamanie o vlastných schopnostiach je v politike to najhnusnejšie"
Juraj Draxler o sebe v aktuálnom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že nie je precitlivelý, ale tieto očividné klamstvá v politike mu prekážajú. Politické klamstvá môžu mať podľa neho rôzne podoby. Upravenie pravdy "Podobne, ako v bežnom živote... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Ideme reprofilizovať

"Covid oddelenie sa nám pekne naplnilo. Zostáva nám voľné jedno lôžko. Pre zvyšujúci sa počet Covid pacientov budeme musiet obmedziť operatívu a plánované výkony. Škoda. Covid obmedzí nekovidových pacientov. Frustruje ma to. Nezomiera sa len na Covid, s Covidom ale aj popri Covide." konštatuje pán primár niečo, čo by si mali uvedomiť hlavne tí, čo "menežujú pandémiu". V denníku pokračuje: "Do konca pracovnej doby prišlo na príjem 6 covid pozitívnych pacientov. 5 z nich sme museli prijať. Všetci šiesti neočkovaní." Píše logicky frustrovaný primár. "Druhý deň po sebe sa zvyšuje počet záujemcov o očkovanie v našom očkovacom centre. Super." 

www.facebook.com/kulkovskymilan/posts/287127250080493

Dajte sa očkovať!

Odkazuje primár čítajúcim. Lebo počet pozitívnych PCR testov sa zvyšuje. "To pre náš okres znamená od budúceho týždňa bordovú farbu. O dva týždne to bude pravdepodobne čierna." a vysvetľuje, že covid automat nefunguje podľa reálnej infekčnosti, ale podľa toho, koľko má okres zaočkovaných vo vekovej kategórii 50+. čim "sa vyhnú čiernej farbe a s ňou zatvoreniu reštaurácii alebo fitnesscentier. Občania tak pomohli nie len sebe, ale aj podnikateľom v svojom regióne."

Očkovanie chráni

"Dostal som dnes dve správy z dvoch rodín. V obidvoch boli pozitívne deti, ktoré nemohli byť kvôli nízkemu veku ešte očkované. Priebeh mierny s teplotami, bolesťami kĺbov a svalov. Ostatní členovia rodín, vrátane detí nad 12 rokov, očkovaní. Všetci negatívni…" dokazuje primár Kulkovský a prosí čitateľov, aby sa dali zaočkovať.

Konečne sa otvára obchvat Prešova
Po diaľničnom obchvate metropoly Šariša sa bude jazdiť od štvrtka, 28. 10. 2021, informujú Aktuality.sk Z Košíc až do ... Národná diaľničná spoločnosť tak upozorňuje, že z Košíc sa plynule dostaneme diaľnicou až do Ivachnovej. Spomenie si niekto... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Pokračuje v denníku

"Prijímam ďalšiu pacientku na Covid oddelenie. Problémom sú chronickí pacienti zdržujúci sa pravidelne a spoločne na jednom mieste. Napríklad na dialýze." píše a konštatuje: "Mimochodom, rameno už nebolí, iné ťažkosti neprišli. Najmä závažnejšie nežiadúce účinky po očkovaní sú mimoriadne raritné. Určite nemusia byť dôvodom, prečo by ste mali vakcínu odmietať."

Výzva k zodpovednosti 

"Zdravotníci sú tu pre vás aj naďalej 24 hodín denne. Pomôžte nám svojim zodpovedným prístupom k opatreniam a ak môžete, necestujte a neriskujte. Správajte sa tak, aby ste vy a vaši príbuzní neboli tí, za ktorými budú o rok príbuzní a priatelia chodiť na cintoríny…" uzatvára svoj "denník" primár.