Zápas v Trnave - dokedy sa o opatreniach bude len hovoriť?
27 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Derby Slovana Bratislava so Spartakom Trnava skončilo totálnym fiaskom. Zápas bol kvôli násilnému správania sa fanúšikov prerušený a musela zasahovať polícia. Portál Zoznam.sk zverejnil, kto je podľa dočasného prezidenta Policajného zboru na vine.

Rokovanie výboru

Na rokovaní Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport prezident Policajného zboru Štefan Hamran uviedol, že “V čase, keď bolo potrebné vydať pokyn organizátora na zásah polície, nebol bezpečnostný manažér v spojení s veliteľom policajného zásahu. Nebol osobne na mieste a v čase, keď sa situácia vyhrotila, sa mu nedalo okamžite dovolať.“ 

Vyšetrovanie pokračuje

“Máme k dispozícii niekoľko stoviek gigabajtov záznamov. Budeme sa snažiť stotožniť každého, kto bol neoprávnene na hracej ploche. Môžem povedať, že sa takmer naisto  naplnila skutková podstata trestného činu výtržníctva,“ dodal na rokovaní Hamran.

Ďateľ k Ficovým videám: "Matovičov Himmler Lipšic patrí do basy"
V ostatních dňoch sú videá s R. Ficom z „pytliackej chaty“ doslova virálne a tak sa k nim vo svojom statuse vyjadrila aj stránka Ďateľ publicistu Petra Tótha. Ten o nich píše na sociálnej sieti ako o "dôkaze šialencovho režimu". „Najnovšie úniky... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Kde bol Kmotrík?

Poslanec a bývalý tréner Slovana Dušan Galis (Smer-SD) vyjadril počudovanie nad tým, prečo sa neprijmú opatrenia v meste, v ktorom sa koná zápas. Ak je zápas rizikový, čo bolo o tomto zápase známe dopredu, mali byť prijaté opatrenia proti výtržníctvu v meste. Viacerým poslancom chýbala prítomnosť majiteľa hosťujúceho klubu, Ivana Kmotríka. 

Avízo opatrení

Hamran avizoval pripravu opatrení. Budú podľa neho tvrdšou prevenciou voči vzniku podobných incidentov. “Kto ma pozná, vie, že som orientovaný na výsledky, nemám rád balast a prešľapovanie na mieste,” zdôraznil. Na vznik podobných incidentov má vplyv technický stav štadiónov. Potrebný je podľa neho reálny systém, identifikujúci problémy vytvárajúce osoby.

Nesúhlasím s útokmi. To však nie je nenávisť. To je zúfalstvo
Známy infektológ a odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry (61) sa musel ukryť v zahraničí a na Slovensko prichádzal len občas. Spravil tak na odporúčanie polície, keďže zažil fyzické útoky, vyhrážky smrťou jeho deťom a dokonca na neho... Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Zásah bez povolenia organizátora

Poslanec Igor Kašper (Sme rodina) pripomenull, že zmeny, ktoré by umožnili zásah polície bez vyžiadania organizátora, sú nevyhnutné.  Splnomocnenec vlády pre šport Karol Kučera sa pýtal aj na preventívne opatrenia, ktoré sa prijali. Tento zápas však len ukázal, že ak chceme vyhnať násilie zo športovísk, treba pre to aj niečo urobiť, nie len o tom roky hovoriť.