Televízna šou StarDance v ohrození, moderátorka oznámila pozitívny test na covid!
27 | 10 | 2021 I Denis Merva

V neistote sa ocitlo 1,5 milióna divákov. Získať akékoľvek správy z Českej televízie pripomína nedávne márne dobývanie sa k informáciám o spôsobilosti prezidenta vykonávať svoju funkciu. Informoval o tom blesk.cz

Za všetko môže pondelňajší pozitívny test na covid moderátorky Terezy Kostkovej, ktorá sa počas predchádzajúceho sobotného večera stretla prakticky so všetkými na pódiu a mohla samozrejme nechtiac kohokoľvek nakaziť. Už včera web Zoznam prišiel s informáciou, že neúčasť hneď pätice párov je už potrvdená, pretože nie všetci účastníci sú očkovaní. Česká televízia ani hygiena ale doposiaľ presný počet neočkovaných tanečníkov nespresnila.

Všetci mlčia

Portál Blesk.cz sa preto účinkujúcich pokúsil osloviť. Napríklad Simona Babčáková, ktorá pred pár dňami na svojom Instagrame sama uviedla, že sa stretávala s virózou, na otázku, o čo išlo a či je očkovaná, položila telefón. Aj instagramové účty súťažiacich, ktoré inokedy horia upútavkami na súťaž, od pondelka zrazu mlčia. Spomínaná Simona Babčáková a Tereza Černochová síce zverejnili obrázky z tréningu, čo ale bolo skôr ako prišla informácia o pozitivnom teste Terezy Kostkovej.

Vyjadrenie tímu

Moderátorka Tereza Kostková uviedla, že je očkovaná, rovnako tak aj moderátor Marek Eben. Či televízia očkovanie priamo kontrolovala alebo sa u účastníkov spoľahla len na ich slovo, jasné nie je. Od utorkového vyjadrenia na svojej sociálnej sieti nereaguje na otázky ani nikto z  televízie ČT.

"Tím relácie aktuálne pomáha zaistiť PCR testy všetkých, ktorí boli v sobotu prítomní. Podľa výsledkov budeme ďalej pracovať na scenáti sobotňajšeho večera, pre ktorý v tejto chvíli existuje viac verzií, vrátane tej so zapojením len tých tanečiníkov, ktorí nebudu musieť do povinnej karantény. Sme pripravení operatívne reagovať na to, čo je bezpečne a čo je možné“ znie vyhlásenie publikované na sociálnej sieti a na stránke StarDance.