M. Uhrík: Zastavme migrantov na vonkajších hraniciach EÚ! (+video)
27 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Európska únia dáva svojim členom v otázke migrantov dve možnosti - jednu zlú a druhú ešte horšiu. Vysvetľoval to slovenský europoslanec Milan Uhrík kolegom z európskeho výboru na pracovnom rokovaní.

Nesúhlas s paktom

"Fond pre azyl a migráciu je súčasťou nového migračného paktu," začína svoje vystúpenie europoslanec a vyjadruje nesúhlas. V tom pakte sa uvádza, že pre členské štáty existujú vlastne len dve možnosti. "Buď migrantov začne prijímať a dostane desaťtisíc eur za každého, prípadne dvanásťtisíc eur za dieťa; alebo bude štát sponzorovať návrat do štátu prvého kontaktu. 

Konečne sa otvára obchvat Prešova
Po diaľničnom obchvate metropoly Šariša sa bude jazdiť od štvrtka, 28. 10. 2021, informujú Aktuality.sk Z Košíc až do ... Národná diaľničná spoločnosť tak upozorňuje, že z Košíc sa plynule dostaneme diaľnicou až do Ivachnovej. Spomenie si niekto... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Čo, ak sa nevráti osem mesiacov?

"Členský štát si ho napokon bude musieť aj tak zobrať a starať sa o neho." vysvetľuje Uhrík: "Úspešnosť návratov je len okolo štyridsať percent. Znamená to prakticky, že členské štáty budú musieť prijímať väčšinu prichádzajúcich imigrantov, akurát s osemmesačným oneskorením. 

Plán solidárnej reakcie

"Ak ho členský štát nepredloží, tak namiesto štátu ho predloží komisia." tvrdí Uhrík a pýta sa, na základe čoho ho chce komisia predkladať? Ako môže rozhodovať o azylových procesoch, koho majú a koho nemajú na svoje územie pustiť? Uhrík konkretizuje: "Napríklad my na Slovensku migrantov prijímať nechceme a nikto z vás nemá právo nútiť nás, aby sme ich prijímali." Dodáva, že multikulturalizmus je slepá ulička.

Nevoliť zlodejov, ale ani psychopatov. Len tak sa posunieme vpred, radí Uhrík
Slovensko je síce malá, no zato akčná krajina. Dokazuje to aj dianie za posledné dni aj týždne, ktoré rozhodne stálo za to. Nie je vari týždňa čo by sa u nás neriešili menšie či väčšie politické kauzy, alebo veci, ktoré súvisia s tým, aká... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prezlečené imigračné kvóty

Presne takto vníma Milan Uhrík tento pakt: "Akurát je to oblečené do krajšieho šatu o solidarite a dobrovoľnosti. Chápem Španielov, Talianov, Grékov, že majú problém s migráciou. Treba ju riešiť na vonkajších hraniciach tak, ako to robil pán Salvini a nie takýmito nástrojmi, kedy sa pre migráciu ešte viac otvárajú dvere.