Tomáš Taraba: "Uverejňujte odposluchy na štátnej webstránke a nie u kamošov v médiách"
26 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Na Slovensku sa v priebehu ostatných troch rokov stali praxou "úniky zo spisu do médii". A tak kolovala napríklad Kočnerova Threema (dokonca niekoľko verzii), ale aj množstvo ďalších informácií, ktoré, kým sa prípad nevyšetrí, mali byť dostupné len vyšetrovateľom a osobám, ktorým nahliadnutie do spisu povoľuje zákon. Táto prax nezaráža len bežného človeka, krátko sa nad ňou zamyslel aj predseda strany Život - národná strana, nezávislý poslanec Tomáš Taraba.

Rozkladli štát

24 miliónov COVID pomoc namiesto ľuďom poslali na Balkán." konštatuje vo svojom statuse poslanec Taraba. A vysvetľuje: "Hneď ako nastúpili k moci, miliardu poslali bankám, ktoré majú rekordné zisky. Odmietli znížiť DPH na energie, aby nemuseli rásť. Médiá si korumpujú akože zadávaním reklamy."

Grécky scenár

Zo Slovenska podľa tvrdenia Tarabu spravili Grécko. Poslanec vládnym činiteľom vyčíta: "Dnes oznamujú, že z dávok sotva ľudia pokryjú nárast cien a toto všetko ich priviedlo k zúfalému činu: nezákonne cez akože nejaké jelene monitorovať opozíciu, advokátov a nezákonným spôsobom to dávať médiám." uzatvára parlamentný poslanec.

Dokedy budú pokračovať nezákonné účelové úniky zo živých spisov?
V uplynulých hodinách sa náš hlavný prúd zas iniciatívne „postaral“ o to, aby sa nakydalo na triedneho nepriateľa, koľko sa len dá. Oki, je to jeho práca. Tu však – a nielen tentoraz – používa „argumenty“ zo spisov živých trestných konaní. A to je... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Ivan Brožík