Ľuboš Blaha: Polovica Slovákov sú vraj dobytok a svine, ale polícia imituje mŕtveho chrobáka.
25 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Opozičný poslanec Smeru Ľuboš Blaha dostal od polície uznesenie. Je to reakcia na trestné oznámenie, ktoré Blaha podal na komentátora Petra Schutza. Viac o tom Blaha hovorí pre eReport.



Dehonestácia neočkovaných

Trestné oznámenie na novinára podával v júni. Schutz doslova dehonestoval občanov, ktorí sa rozhodli nedať zaočkovať proti novému koronavírusu. Hamranovi chlapci podľa Blahu toto trestné oznámenie zamietli. "Samotný článok je prístupný iba s predplatným. Teda každý si vlastným rozhodnutím zváži, či má záujem o obsah článkov uverejnených v denníku. Toto nie sú články prístupné širokej verejnosti." cituje poslanec v priloženom videu odôvodnenie zamietnutia.

Taraba Pročkovi: človek, čo behal s nahým penisom po námestí sa pohoršuje
Kauza okolo dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej nie a nie utíchnuť. Pred štyrmi dňami napísal na poslanca Tarabu a jeho komentár svoj názor aj Jožo Pročko. Tomáš Taraba mu v nedeľu na komentár odpovedal. Strhol tým ďalšiu lavínu. Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Petra Demková

Nikto vás teda nenúti

Nikto vás nenúti čítať denník Sme. Blaha sa v súvislosti s tým preto pýta, či niekto niekoho núti, kliknúť si na status poslanca T. Tarabu. Stačilo, aby napísal, že Čaputovej dcéra je nádejná modelka. Čo o tom napísala tá istá polícia, tí istí "Hamranovi naši chlapci?" Citácia z videa: "Útok na mladistvú, šikana, trestný čin, bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu, exemplárny príklad šikanovania cez internet..."rozhorčuje sa poslanec Blaha ďalej: "Čiže v prípade Schutza, ktorý nazve polovicu Slovákov dobytkom a sviňami je to v poriadku, lebo ste si jeho článok nemuseli prečítať, ale v prípade Tarabu je polícii okamžite jasné, že je to exemplárny príklad kyberšikany. A teda hneď je jasné, že je to trestný čin."
Strašidelný dvojaký meter

Podľa Ľ. Blahu teda: "Buď nezamietam trestné oznámenia z dôvodov, že si široká verejnosť nemusí kúpiť noviny, alebo nepíšem, že Taraba niečo spáchal." Blaha ďalej pokračuje, že je strašidelné, vidieť takýto dvojaký meter zo strany polície. "V prípade médií a vlády sme si už zvykli, ale polícia? Ako je možné, že nevyšetrujú podozrenie z korupcie, ktorej sa mohla dopustiť prezidentka Čaputová?" Zároveň vysvetľuje: "Dala zákazky návrhárovi Hanečkovi, za ktoré jej dal zľavy a zároveň mu na jeho módne prehliadky chodí robiť reklamu. Ako to, že pri Tarabovi sa policajti "hádžu o zem", lebo trestný čin, ale keď Sme napíše, že ľudia sú dobytok, tak sa vyhovárajú ako malé deti."

Ako to plagiátor a kaderník Gröhling dotiahol až na ministra diktátora
Gröhling chce politizovať vysoké školy a do akademickej obce zavádza totalitné maniere Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Imrich Kovačič

Konflikt záujmov

Dokonca mu modelku robí jej dcéra, čo je nie len konflikt záujmov, ale pokiaľ si modely od Hanečku kupovala cez dispozičný fond prezidenta, teda z verejných peňazí, je tu aj podozrenie z korupcie. "Dávať niekomu štátne zákazky a potom od neho očakávať protislužbu, veď to je exemplárny prípad trestného činu, páni policajti!" prihovára sa Blaha na videu "Hamranovým našim chlapcom".
S vyjadrením mali problém aj iní

Za výroky svojho komentátora sa ospravedlnila aj šéfredaktorka denníka Sme, Beáta Balogová. Ako však píše eReport, Miroslave Kernovej (šéfredaktorka portálu omediach.com) v tom čase Balogovej ospravedlnenie nestačilo. „Schutz píše roky pod značkou SME. Odsudzujúce stanovisko šéfredaktorky zaznelo len na jej osobnom profile. Ak totiž politikom vyčítame, že sa vyjadrujú o novinároch ako o slizkých hadoch, prostitútkach… tak redakcia by sa mala vedieť jasne a zreteľne ohradiť aj proti dehonestujúcemu slovníku, aký používa Schutz,” adresovala Kernová jasnú výčitku šéfredaktorke mienkotvorného média Balogovej.

V Belgicku po nehode zahynuli štyria ľudia, pravdepodobne Slováci
V sobotu ráno zahynuli štyria ľudia po tom, ako ich auto skončilo vo vode v kanáli Leie v centre Gentu. S najväčšou pravdepodobne majú slovenskú štátnu príslušnosť. S odkazom na vyhlásenie polície v Gente to na svojej webovej stránke uviedla RTVS... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Eka Balašková