Smer-SD posiela prezidentke Zuzane Čaputovej list ohľadom referendových otázok
22 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
Róbert Fico oznámil, že predsedníctvo Smeru odsúhlasilo znenie otázok do petičnej akcie na vyhlásenie referenda o zmene ústavy a predčasných parlamentných voľbách a prezidentke Zuzane Čaputovej zasielajú list. 

Róbert Fico ako predseda strany Smer-SD získal poverenie predložiť otázky poslancom NR SR a poslanci NR SR, pokiaľ budú stotožnený s tým, že chcú referendum, tak podpíšu list adresovaný prezidentke Zuzane Čaputovej. "S návrhom ideme ako skupina poslancov NR SR. Máme dve referendové otázky a pýtame sa jej, či sa mieni týmito otázkami obrátiť na Ústavný súd," oznámil Fico.

Prezidentke chcú v liste pripomenúť vyhlásenie Hegera, že neexistuje žiadna dohoda o zmene Ústavy SR.
A že vládna koalícia nikdy neupraví Ústavu SR.

Robert Kaliňák je späť v hre: Za stabilitu na Slovensku musíme zabojovať spolu! (VIDEO)
Držme si palce a bojujme spolu! To je odkaz Roberta Kaliňáka, ktorý sa objavil na "čapicovom“ proteste strany Smer - SD v Rimavskej Sobote. Vráti sa bývalý minister a Ficov korunný princ späť do politiky? Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Jediná cesta podľa Fica, ako nastoliť kľud na Slovensku sú predčasné voľby

Jediná cesta podľa Fica, ako nastoliť kľud na Slovensku sú predčasné voľby. "Pokiaľ sa prezidentka v nejakej lehote nevyjadrí, tak to budeme považovať ako súhlas a že sa neobráti na Ústavný súd," uviedol Fico.
"Chceme predísť druhému zmareniu a preto list zasielame. Referendum budeme organizovať my, ako SMER - SD. A napĺňame tým to, čo sme sľúbili na mítingu," oznámil. "Ak prezidentka oznámi, že podáva na Ústavný súd, tak opakovane bude chcieť zmariť referendum," dodal Fico.

Obyvateľov Bratislavy pozýva 17. novembra na kladenie vencov pred sochu A. Dubčeka.

V rámci tlačovej besedy sa venoval aj téme organizovaného zločinu na Úrade prácu. "Nezaujíma ma riaditeľ, ani zamestnanci úradu práce, ale minister, ktorý už rok vykrikuje, akí sú aktívni. Keby sme im 12. rokov utekali oproti, nikdy ich nedobehneme v zlodejstvách, ktoré títo ľudia páchali. Peniaze ukradli pod lampami, rozdali ich firmám, ktoré neexistovali. Nezaujíma ma radový zamestnanec, ale Krajniak, ktorý je známy svojou minulosťou," zdôraznil Fico. A pripomenul Gorilu.
Informoval aj o podanom návrhu na odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Podľa Fica je podaný veľmi správne, preto lebo sa objavujú závažne tvrdenia, ktoré súvisia so Sulíkom a narkotikami. Preto, lebo nestihol postaviť pavilón v Dubaji. A preto, lebo nemá podporu všetkých vládnych poslancov," uviedol Fico.

Petrovi Pellegrinimu medzi riadkami odkázal, že je podľa neho správne podávať návrh na odvolanie individuálnych ministrov, predtým, ako sa podáva návrh na Hegera, odvolaním ktorého by mala padnúť vláda.

Ľ. Plai: Politika sa zvrhla. Vyhráva hrabivosť, neštítia sa ničoho, len aby dosiahli moc
22 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová