Čaputová lamentovala nad Čurillom a spol. Generálna prokuratúra jej to náležite objasnila
22 | 10 | 2021 I TASR
Prezidentka Zuzana Čaputová lamentovala nad osudom vyšetrovateľov Čurilla a spol. Sú obvinení z ťažkej trestnej činnosti. Hlava štátu mala reči ako slniečko, no generálna prokuratúra jej to náležite objasnila. Informuje TASR.

Čaputová označila za veľmi znepokojujúce medializované zistenia Krajského súdu v Bratislave (KS), ktorý označil stíhanie Čurillu a spol. za neodôvodnené. Hlava štátu to uviedla v piatkovom vyhlásení, v ktorom upozorňuje na dôležitosť pokračovania vo vyšetrovaní trestných činov vysokopostavených funkcionárov a očistných procesov.

"Považujem za nebezpečné, ak by chcel niekto ktorémukoľvek vyšetrovateľovi v jeho práci brániť, a to cestou kriminalizácie," plačkala prezidentka. "Z rozsudku sťažnostného súdu jasne vyplýva, že štyria policajní vyšetrovatelia nielenže nemali byť vzatí do väzby, ale nemali byť ani obvinení," dodala.
Krajskej prokuratúre s nič odnímať nebude

Generálna prokuratúra (GP) v súvislosti s uznesením KS uviedla, že jej budú predložené sťažnosti obvinených proti uzneseniu o vznesení obvinenia. "Na podklade vyjadrení krajského prokurátora a všetkých prokurátorov Krajskej prokuratúry v Bratislave, že sa vo veci necítia byť zaujatí, po posúdení žiadostí obvinených a preskúmaní vyšetrovacieho spisu generálna prokuratúra SR 14. októbra rozhodla príkazom o žiadostiach o odňatie a prikázanie veci obvinených a námietok zaujatosti tak, že vec neodňala Krajskej prokuratúre v Bratislave," informoval hovorca GP Dalibor Skladan.

Žilinka zrušil obvinenie Petrovi Brhleovi. To zas bude Tódová vrieskať!
22 | 10 | 2021 | Imrich Kovačič/TASR