Muža, ktorý figuroval v Kočnerovej Threeme a ďalších zadržala NAKA
20 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Niektorí obyvatelia Sečoviec na východe Slovenska, boli svedkami zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Kriminalisti v rámci neho zadržali troch obvinených. Podľa portálu Pluska ide o muža z Kočnerovej Threemy, bývalého sudcu z vranovského súdu a ďalšieho muža. Kto je muž z Kočnerovej Threemy? A z čoho sú zadržané osoby obvinené?


Podľa informácií, ktorými disponuje portál Pluska, je jednou zo zadržaných osôb podnikateľ Marián Sisák, ktorý bol jedným z troch ľudí, s ktorými Marian Kočner cez Threemu písal, že ide do väzby.

Sisák bol podľa portálu Pluska obžalovaný pred rokom z pokusu o subvenčný podvod. Podvodom chcel získať dotáciu na pôdu, ktorú nevlastnil. A ak by sa mu podarilo prekabátiť Pôdohospodársku platobnú agentúru, získal by podvodom 81 tisíc eur.

Kočner so Sisákom podľa Plusky údajne komunikoval cez Threemu aj o predsedovi jedného z košických okresných súdov, ale aj o obchodných senátoch na Krajskom súde v Košiciach a ďalších členoch súdnej rady na východe.  Ich komunikácia sa dotkla aj ovplyvňovania členov súdnej rady, ktorí boli z východu krajiny.

Ďakujeme, že ste nás videli! Štát totiž používa bielu palicu
Aj našimi stránkami prebehla informácia o konaní verejnej zbierky Biela pastelka. Ako jedna z tých, ktorí sa podieľajú na jej organizácií sa tak trošku cítim "povinná" informovať vás o jej výsledkoch a hlavne poďakovať sa. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Osoby sú obvinené z trestných činov podplácania a nepriamej korupcie

Denník Pluska priniesol aj stanovisko Prezídia Policajného zboru. Hovorca Michal Slivka informoval, že tri osoby boli zadržané v rámci protikorupčnej akcie SYSEĽ, príslušníkmi NAKA. Sú obvinení z trestných činov podplácania a nepriamej korupcie. Hovorca Prezídia Policajného zboru informoval podľa Plusky aj o tom, že boli vykonané osobné prehliadky, domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. "V tejto trestnej veci vyšetrovateľ obvinil šesť osôb, ktoré sa mali dopustiť korupcie najmenej v troch prípadoch. Konkrétne pri ovplyvňovaní civilných a trestných konaní vedených na rôznych súdoch v Prešovskom a Košickom kraji," dodal Michal Slivka.

Starostovia z „čiernych“ okresov sa búria: Kde je sľubovaná sloboda pre zaočkovaných?!
Pamätáte sa ešte na tento slogan? „Vakcína je zdravie, vakcína je sloboda!“ A čo z neho po pár mesiacoch zostalo? Nič! Experimentálne vakcíny totiž nielenže nie sú zdravie, ale vôbec nie ani sloboda. A v čiernych okresoch už vôbec... Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik