Hlina: Poškodenú Zuzanu by malo odškodniť OĽaNO, dostali od štátu 40 miliónov
20 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Štátny rozpočet je veľmi dôležitý dokument. Potom, ako bol schválený jeho návrh, sa má začať politická diskusia. V nej by mali ministri vyvinúť maximálne úsilie na to, aby pre rezort, v ktorom pôsobia vybojovali čo najviac peňazí. Alojz Hlina na sociálnej sieti navrhol zaujímavú myšlienku, zavedením ktorej by štát ušetril: "Ak občanovi bola konaním štátu spôsobená ujma, politická strana ju môže z príspevkov od štátu občanovi kompenzovať." Hlina vysvetlil aj to, čo presne má na mysli.


"Napĺňa ma pokojom, že debata o štátnom rozpočte sa konečne posunula od krčmového stola na "národohospodársku úroveň," píše v úvode príspevku na sociálnej sieti Alojz Hlina. A reaguje na rozhlasovú diskusiu Igora Matoviča (OĽaNO) a Ladislava Kamenického (SMER - SD). Zúčastnených nazýva titánmi vlastných ekonomických škôl.


Gembler Fico? Stavil sa o 50 eur a vyhral! Neuveríte, kto a ako mu k tomu pomohol
Predseda Smeru-SD Robert Fico už prekvapil všeličím a zrejme väčšina ľudí ho považovala za „normálneho“ človeka, no že sa z neho stane stávkar, to zrejme nečakal nikto. A veruže stalo sa, ba on dokonca vyhral! Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Ironická poznámka Hlinu o akejsi slovenskej mutácii Nobelových cien za ekonómiu


Hlina poukazuje na komunikačný boj a ironicky poznamenáva, že za informácie, ktoré odzneli, ale aj za geniálny ťah zachrániť verejné financie, si diskutujúci zaslúžia akúsi slovenskú mutáciu Nobelových cien za ekonómiu.


Dôvodom je podľa Hlinu národohospodárske opatrenie. "Ten bývalý navrhol národohospodárske opatrenie, aby sa zmrazili platy ministrom. Ten terajší kontroval národohospodárskym opatrením, že zmraziť ich treba aj poslancom," píše Hlina. A spomína na nebohého Pavla Pašku, ktorý v rámci šetrenia prijal národohospodárske opatrenia a ukončil objednávanie dennej tlače do parlamentného bufetu.


Vláda bude rokovať o podmienkach exekúcií i návrhu reformy národných parkov
Pri výkone exekúcií by sa mala zohľadňovať výška mzdy a rast životných nákladov. Vyplýva to z nariadenia vlády SR o rozsahu zrážok zo mzdy pri výkone rozhodnutia, ktoré má v stredu schvaľovať vládny kabinet. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | TASR


Zmeňte zákon a poškodenú Zuzanu nech odškodní Matovič

Podľa Hlinu ale ide o viac. Štátnik, ktorý spravuje verejné financie vie podľa neho urobiť obedy zadarmo, ktoré zadarmo vlastne nie sú. Vie navrhnúť aj to, aby Zuzana, ktorá bola poškodená za zbabrané podmienky očkovacej lotérie bola odškodnená z verejných zdrojov. A to je to, čo by sa podľa Hlinu malo zmeniť. Poukazuje na to, že Zuzanu by podľa Matoviča mal odškodniť štát. Ale Hlina si myslí, že by ju mali odškodniť tí, ktorí lotériu zbabrali, hoci aj samotný Matovič zo straníckych peňazí.


Hlina upozorňuje, že podľa Matoviča stranícke peniaze nemôžu byť takým spôsobom použité. A myslí si, že


ani verejné zdroje zo štátneho rozpočtu nemôžu byť takýmto spôsobom použitá a preto navrhuje zmenu zákona.




"Čo keby sa zmenil zákon, že peniaze, ktoré dostávajú strany od štátu môžu byť použité na náhradu škôd, ktoré svojím konaním predstavitelia tej ktorej strany priamo alebo nepriamo spôsobia, resp. ak občanovi bola konaním štátu spôsobená ujma, politická strana ju môže z príspevkov od štátu občanovi kompenzovať?" Pýta sa. V závere príspevku Hlina zdôrazňuje, že aj zo 40. miliónov eur, ktoré dostala strana OĽaNO od štátu po voľbách, by mohla byť poškodená Zuzana, odškodnená.



Tak polícia tu moralizuje o šikanovaní? A tento brutálny zásah je čo? (Video)
V USA po podobnom zásahu polície povstali celé mestá, zasadli súdy a padali výnimočné rozsudky. Štát ostro odsúdil zákroky policajtov, pri ktorých sa zversky správali k občanom. U nás? Štát bude mlčať, mainstream to označí za hoax opíc a dezolátov... Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Ivan Brožík