Premiér Heger na vzor Matoviča: Nebojte sa a držte palce!
18 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Predseda vlády Eduard Heger je známy skôr neutrálnymi postojmi a politicky korektnými vyjadreniami. Tento raz však podľa portálu eReport prezradil zrejme viac, ako mal sám v úmysle.


Sme pomaly v polovici volebného obdobia a zatiaľ sme svedkami len roztržiek, hádok a nezhôd. "Škrípe to,“ uznal Heger. „Nechcem občanom povedať, že všetko funguje. Nefunguje. Ľudia to vidia a ja to vidím tiež." Oči pred pravdou si však nezakrýva, nevzdáva sa a verí, že "keď budeme na tom tvrdo makať, ľuďom budeme ukazovať, že sme Slovensko nasmerovali k úspešnej a modernej krajine,“ Ľudí tiež požiadal, aby sa nebáli a držali palce. Nasledujúce týždne vládu čakajú náročné rokovania.

Štubniak sa pýta. A opäť veľmi nepríjemne.
17 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Marosz ako šéf pozemkového fondu

Nemusel sa zúčastniť žiadneho výberového konania, napriek tomu obsadil lukratívny post šéfa Slovenského pozemkového fondu. Prirodzene preto vyvstávajú podozrenia, že mu na to stačil fakt, že má blízko k hnutiu OĽaNO. Heger vraj povedal ministrovi: "môžeš tam dať človeka na prechodné obdobie, aby si vyhlásil opäť výberové konanie. Prilákaj tam kvalitných ľudí. Chceme tých najlepších z najlepších.“ Či práve takým je J. Marosz ukáže až čas.
"Kauza" Kažimír

V rozhovore sa E. Heger nevyhol ani odpovediam na túto tému. Predseda NBS je totiž obvinený z prečinu podplácania. Podľa premiéra ak by bol on sám takto obvinený, s najväčšou pravdepodobnosťou by odstúpil. Na druhej strane, ak sa človek cíti byť nevinný, musí to byť ťažké.

Premiér konštatuje: Odstúpenie z funkcie neznamená, že sa niekto prizná ku skutku, ale je to prejav úcty k štátnym funkciám a občanom. Toto je politická kultúra.“ Premiér dostal aj otázku, či to, ak Kažimír neodstúpi znamená, že nemá úctu k občanom. Odpoveďou bolo Hegerovo pokrčenie plecami.

A. Belousovová: Medzi vládne priority určite nepatrí podpora dôchodcov
Že peňazí nikdy nie je dosť, vieme asi všetci. Nie všetci však s nimi vedia hospodáriť, či "zadeliť" si ich tak, aby vyšlo na všetko, čo je potrebné. A práve budúcoročný rozpočet kritizuje na svojej sociálnej sieti pani Anna... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Eka Balašková