Policajný exprezident Tibor G. zostáva v kolúznej väzbe
18 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Bývalý policajný prezident Tibor G. zostáva v kolúznej väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v pondelok zamietol jeho sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) ako nedôvodnú. Ten nevyhovel 4. októbra žiadosti Tibora G. o prepustenie z väzby na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.


"Senát zároveň na podklade sťažnosti prokurátora zrušil predmetné uznesenie ŠTS v časti, ktorou bol z väzby na slobodu prepustený obvinený Mgr. Marián Z. Žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu Najvyšší súd zamietol a jeho väzbu, pri konštatovaní existencie dôvodov kolúznej a preventívnej väzby u tohto obvineného, nenahradil," podotkla hovorkyňa.

Tibor G. a ďalší policajní exfunkcionári boli zadržaní v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší dvaja obvinení v kauze Očistec, Róbert Krajmer a Milan Mihálik, zostávajú naďalej vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu (NS) SR na utorkovom neverejnom zasadnutí rozhodol, že dôvod kolúznej väzby u... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR