Kancelária NRSR pripravuje súťaž na digitálny systém, slúži na riadenie schôdzí
18 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Kancelária Národnej rady (NR) SR plánuje vyhlásiť súťaž na digitálny konferenčný systém, ktorý slúži na riadenie schôdzí parlamentu. Vyplýva to z predbežného oznámenia zverejneného vo vestníku verejného obstarávania. Kancelária NR SR informuje o prípravných trhových konzultáciách na digitálny systém.


Kancelária NR SR požaduje vybudovať a dodať digitálny konferenčný systém, ktorý slúži na zaznamenávanie požiadaviek účastníkov o vystúpenie, zobrazovanie všetkých prihlásených v súlade s rokovacím poriadkom na zobrazovacích tabuliach či možnosť jednoduchého prideľovania mikrofónov. Systém by mal tiež vedieť pomocou aktivovania mikrofónu nepriamo riadiť polohovanie kamier, spúšťať a vyhodnocovať hlasovanie v pléne a zobrazovať jeho výsledky, ako aj posielať titulkovaciemu zariadeniu identifikáciu poslanca, ktorý práve vystupuje a identifikáciu prerokovávaného bodu programu.

"Účelom prípravných trhových konzultácií je príprava a informovanie oprávnených, potencionálnych, hospodárskych subjektov o plánovanom postupe verejného obstarávania na identifikovaný predmet budúcej zákazky a overenie reálnosti, objektívnosti a primeranosti požiadaviek/podmienok," píše sa v predbežnom oznámení. Subjekty sa môžu hlásiť do 2. novembra.

Prípravné trhové konzultácie majú slúžiť aj na určenie predpokladanej hodnoty zákazky. Kancelária NR SR zároveň predpokladá, že oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania zverejní 1. februára 2022.

Slováci živoria a politici si opäť prilepšujú
Zvyšujú sa ceny za energie, potraviny, služby. Podľa plánovaného rozpočtu bude zvyšovanie platov minimálne alebo žiadne. No naši politici si opäť prilepšia. Napriek populistickým vyjadreniam, že sú za zmrazenie svojich platov. Bližšie sa na to... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Ján Papuga