Ďateľ: Chlápätko Šeliga sa vtiera medzi dospelých detinskými mlátením prázdnej slamy
16 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Podľa medializovaných informácií má byť bývalý šéfa NAKA Branislav Zurian v zahraničí. Vraj v niektorej rusky hovoriacej krajine. Ukrýva sa? Ide mu naozaj o život? Otázky viac ako zaujímavé, na ktoré dať odpoveď by bola ťažká úloha aj pre Sherlocka Holmesa.


Zaujímavé však je, že Branislava Zuriana sa zastáva aj mediálne veľmi známy Peter Tóth, ktorý na Facebooku vystupuje pod pseudonymom Ďateľ. Na prípad „zmiznutia“ Zuriana sa pozerá v statuse cez poslanca Juraja Šeligu, ktorému nakladá, čo sa len do neho vojde. A veruže si pri tom servítku pred ústa vôbec nedáva.
Nebyť Zuriana, kriminálnici Beňa s Vladimírom Pčolinským by pokračovali v zbíjaní a kradnutí

Podľa Tótha sa ťažko hľadajú slušné slová, keď je reč o výrokoch produkovaných inhibovaným intelektom „zasrana z Hruštína“ Šeligu. „Včera napísal gratuláciu novému riaditeľovi NAKA Brankovi Kiššovi a odkázal mu, aby presvedčil svojho predchodcu, nech sa vráti na Slovensko.

Vraj Branislav Zurian má vysvetľovať, čo sa dialo na NAKA pod jeho vedením,“ konštatuje Ďateľ. Dodáva, že by možno prospelo, keby Šeligova babička Žitňanská chlápätku vysvetlila, že keď na to nemá, nemal by sa vtierať medzi dospelých mužov detinskými rečami rovnajúcimi sa mláteniu prázdnej slamy. „Kým mu stihne starká poutierať mliečko na brade, pridám niekoľko poznámok,“ píše v statuse Peter Tóth.

"Milan ťa už čaká. Teší sa na teba," našiel vo výhražnom liste Zurian, ktorý sa ukrýva
Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Branislav Zurian sa musí ukrývať. Na Slovensko sa vrátiť nechce. A uviedol aj dôvod. "Nechcem dopadnúť ako Lučanský," konkretizuje Zurianove slová portál Pluska v rozhovore s exšéfom NAKA... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Po prvé, keby Zurian nespísal úradný záznam o kauze Bopal, kriminálnik Boris Beňa by nebol trestne stíhaný. Firma Bopal by bola aj naďalej vydieraná a milý Borisko by v postavení námestníka riaditeľa SIS spolu s bossom, ďalším kriminálnikom Vladimírom Pčolinským v postavení šéfa tajnej služby pokračovali v zbíjaní, kradnutí a zneužívaní spravodajských informácií na osobné obohacovanie sa,“ začína Ďateľ s vypočítavaním niektorých dobrých krokov Zuriana.

Režim Lipšicových kajúcnikov baží po krvi Zuriana, Santusovej a Kaľavského
Róbert Fico nedávno zverejnil informáciu, že je naplánovaná akcia, ktorá bude zameraná na tých ľudí, ktorí prehovorili o manipulácii svedkov. Menoval Branislava Zuriana, Dianu Santusovú a Jána Kaľavského. Ministerstvo vnútra vtedy uviedlo, že... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Nebyť Zuriana, orgány činné v trestnom konaní by sa možno nikdy nedostali ku Kočnerovej Threeme

„Po druhé, nebyť toho, že Zurian spísal úradný záznam o sťažnostiach podriadeného Jána Kaľavského, nikdy by sme sa nedozvedeli, že podplukovník Čurilla, major Ďurka a ďalší dvaja vyšetrovatelia mali navádzať svedkov a kajúcnikov na krivé výpovede. Po tretie, práve preto, že Zurian spísal vyššie uvedené úradné záznamy a odstúpil ich prokuratúre, stal sa terčom prenasledovania za výdatného prispenia Matovičovho Himmlera Lipšica a tých kruhov v NAKA, ktoré v réžii režimu šialenca z Trnavy vytvárajú systém ‘našich kriminálnych kajúcnikov’ a ‘mojich/našich chlapcov’,“ pokračuje Peter Tóth v odkrývaní Zurianových správnych „ťahov“.



„Po štvrté, nebyť Zuriana a jeho prístupu bez predsudkov, orgány činné v trestnom konaní by sa možno nikdy nedostali ku Kočnerovej Threeme. A to by malo vážne dôsledky. Napríklad by sa nikdy nepodarilo odkryť korupčnú chobotnicu v justícii a podobne. Po piate, v kontexte štyroch predchádzajúcich bodov sa vráťme k infantilným výzvam šuhajka Šeligu. Neviem ako u vás, no my sme podobných dilinov volali jednoducho. Pičúz,“ končí Peter Tóth alias Ďateľ pomerne prazvláštne svoj zaujímavý status.

Radačovský: Pán Zurian, žiadne obavy, veď generálovi Lučanskému sa v podstate nič nestalo
Europoslanec reaguje na správy o tom, že bývalý šéf NAKA sa bojí, že dopadne ako M. Lučanský. S veľkou dávkou irónie Radačovský napísal, že Lučanskému sa vlastne nič nestalo. Upozornil, že vyšetrovanie smrti generála ukončení nie je, akokoľvek sa... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Petra Demková