Kolíková pripravuje rozkrádačku storočia, tvrdí mladý sociálny demokrat Melicher
13 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Informácia, s ktorou vyšiel mladý sociálny demokrat Igor Melicher je priam šokujúca. Minimálne však stojí za zamyslenie. Potom, ako súdna mapa dvihla zo stoličiek mnoho sudcov a vyšli do ulíc, si možno mnohí povedali, že toto je strop. Melicher tvrdí, že nová súdna mapa je téma menšieho kalibru, ktorá má slúžiť na prekrytie oveľa podstatnejších vecí. O čo ide? Na sociálnej sieti to rozoberá Igor Melicher. 


"Pod covidovým rúškom Márie Kolíkovej sa v tichosti na Ministerstve spravodlivosti, okrem iných skvostov pripravuje novelizácia mediálne nie veľmi atraktívnych zákonov o správcoch konkurznej podstaty a zákona o konkurze a reštrukturalizácii," píše na sociálnej sieti mladý sociálny demokrat Igor Melicher.

Melicher tvrdí, že na Slovensku sa dláždi cesta konkurznej rozkrádačke pripomínajúcej tú z 90. rokov. A na sociálnej sieti vysvetľuje, v čom sa ten povestný diabol, ako píše, ukrýva.

Toto je vážne! Sudcovia pred ministerstvom Kolíkovej volajú: "Odstúpiť!"
Reforma súdnej mapy prinútila nespokojných sudcov k tomu, aby sa zhromaždili pred ministerstvom spravodlivosti a tak dali najavo svoj nesúhlas! Zdá sa, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková má vážny problém. "Na Račianskej ulici v Bratislave... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Špeciálny správca v ponímaní vládnej koalície znamená "našich chlapcov"

"Nová inštitúcia, tzv. špeciálneho správcu. Tu už každý zrejme začína chytať epileptický záchvat, pretože všetko špeciálne v ponímaní vládnej koalície znamená "našich chlapcov" dosadených na pozíciách, na ktorých nemajú čo robiť," píše Melicher a ako príklad uvádza Daniela Lipšica, Hrubalu a štyroch vyšetrovateľov NAKA.

Melicher upozorňuje aj na to, ako bude špeciálny správca vyberaný. Má ho vyberať odborná komisia z doterajších správcov konkurznej podstaty s minimálne 5 ročnou praxou na údajne transparentnom verejnom výberovom konaní. Melicher zdôrazňuje, že Kolíková si dala dostatočne záležať, aby pre prípad, že "vhodný" kandidát nebude spĺňať požiadavky, mohla komisia uznať napríklad prax advokáta, prípadne od výberového konania úplne upustiť!

Matovičov svätý grál "nastolenia čistoty" Kičura je na slobode
Stal sa z neho kajúcnik? Alebo iba s jeho dôvodmi na väzobné stíhanie nebolo všetko v poriadku? Vzácna ikona Matovičovho čistenia od mafie je zrazu na slobode. Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Odborná porota určite nebude odborná

Odborná porota, podľa Melichera určite nebude odborná. A aj vysvetľuje, prečo. "Podľa textu návrhu zákona sa má skladať zo zástupcov ministerstva spravodlivosti (Kolíková), súdov (Mazák) a BANKY. Nie je tajomstvom, že advokátska kancelária Dentons p. Kubinu, predtým aj Lipšica, zastupuje skupinu Erste bank a Tatra banku, ktoré patria medzi najväčších veriteľov práve v konkurzných konaniach a určite budú zastúpení v komisii," píše Melicher.

Špeciálnych správcov má byť pre celé Slovensko 10 - 15. A čo vlastne bude mať taký špeciálny správca na starosti? Melicher vysvetľuje, že špeciálni správcovia budú mať exkluzívne postavenie vo veľkých konkurzoch s hodnotou nad 10 miliónov eur. "To znamená, že 10 ľudí vybraných odborných komisiou pod záštitou Márie Kolíkovej si rozdelí celý slovenský trh s bankrotmi miliónových spoločností a bude inkasovať miliónové odmeny za správu a speňaženie majetku v konkurzoch a reštrukturalizáciách," píše.

V závere príspevku Melicher zdôrazňuje, že nejde o náhodu. Úprava konkurzov a reštrukturalizácii prichádza podľa Melichera práve v čase, keď sa v dôsledku katastrofického hospodárenia Hegero-Matovičovej vlády očakáva vlna bankrotov mnohých podnikateľov. "Vláda namiesto hľadania spôsobu ako zachrániť slovenskú ekonomiku našla spôsob, ako sa na nešťastí slovenských podnikateľov nabalia "naši chlapci," konkretizuje.

Pellegrini chcel byť kritický, ale tentokrát sa sekol, hodnotia Baránek a Lenč
Tlačová beseda Petra Pellegriniho, ktorá mala byť kritická, tentokrát podľa politológov, predsedovi strany Hlas, nevyšla. "Neuspel so svojou kritikou," tvrdí Baránek. A rovnakého názoru je aj politológ Jozef Lenč. "Príde mi to ako zbytočná búrka vo... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová