Voľby ČR: Zeman odvolil sediac v kresle na zámku v Lánoch
08 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Český prezident Miloš Zeman v piatok hlasoval v parlamentných voľbách na zámku v Lánoch. S odvolaním sa na informáciu predsedu okrskovej volebnej komisie o tom informoval spravodajský server Novinky.cz.
Zeman údajne volil sediac v kresle. "Úplne normálne voľby. Akurát pán prezident nešiel k nám, ale my k nemu," povedal šéf okrskovej komisie.


Zemanov hovorca Jiří Ovčáček v piatok po niekoľkých dňoch špekulácií pripustil, že prezident je chorý, avšak zdôraznil, že naďalej je schopný vykonávať svoje ústavné povinnosti.

Exprezident Václav Klaus v stredu vyhlásil, že Zeman má problémy s pečeňou, čo podľa neho súvisí s jeho životným štýlom.

Zeman bol počas septembra deväť dní hospitalizovaný v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe z dôvodu vyčerpania a dehydratácie.

Parlamentné voľby v ČR sú dvojdňové - konajú sa v piatok a sobotu.

Voľby ČR: Zemanov hovorca poprel fámy o tom, že prezident nežije
Hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček v piatok odmietol špekulácie o tom, že Miloš Zeman nežije. O zdravotnom stave hlavy štátu hovoril Ovčáček v rozhovore pre Rádio Z. Hovorca tvrdí, že Zeman musí po hospitalizácii nabrať sily. Zároveň však... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | TASR