Pieseň Petra Nagya politicky zneužili, nedovolil by to ani milióny
05 | 10 | 2021 I Ján Papuga

V rámci predvolebnej kampane v Českej republike zneužili hit popredného populárneho slovenského speváka, textára a hudobníka Petra Nagya, uvádza portál livemusic.sk.  Politická strana Volný blok bez jeho súhlasu prerobila a použila v kampani pieseň Láska je tu s nami. Pričom Nagy je známy tým, že svoju tvorbu neprepožičiava žiadnym politickým subjektom.


Nagy sa o celej kauze dozvedel od svojich priaznivcov na sociálnych sieťach. Podľa autora, textára a speváka ide o hrubé porušenie autorského zákona. „Som známy tým, že som nikdy neprepožičal svoju pieseň ani svoju tvár a meno pre politickú kampaň. Ani vtedy, keď mi za to ponúkali v korunách miliónové sumy. Nedovolil som to mečiarovcom, ani ďalším politickým stranám. A nedovolil som to ani strane Volný Blok. Tá o to dokonca ani nepožiadala a s drzosťou pieseň svojvoľne prerobila na politickú agitku,“ pohoršuje sa obľúbený spevák.

Šíri Peter Nagy bludy o koronavíruse? Jeho nová pieseň nesie názov Až budeme „čipovaní“! (VIDEO)
Konšpiračné teórie a fake news o koronavíruse sa po internete šíria vo veľkom. Známy spevák a hudobník Peter Nagy dokonca napísal pieseň o čipovaní, informuje portál Stars24. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Na facebooku Volný blok spevák a autor skladby požiadal o odstránenie príspevku, kde prerobená skladba znie. V opačnom prípade využije legislatívne možnosti riešenie prípadu.