Vláda nerieši nič len očkovanie proti Covid. Môže však nastať skutočný problém!
03 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Zdá sa, že táto vláda si predsavzala, že očkovanie proti Covid je jediná mantra, ktorú budú dookola opakovať! A pritom pediatri deti nevedia preočkovať proti čiernemu kašľu, tetanu, záškrtu či obrne. Chýbajú vakcíny! Reportáž z Michaloviec priniesli TVNoviny.sk. Výpadok vakcín je ale celoslovenský problém. Budú nám deti zomierať na iné choroby, lebo táto vláda vyslovene nepozná nič iné, iba očkovanie proti Covid?


"Pediatrom chýbajú vakcíny," informuje portál TVNoviny.sk. Lekári nemôžu deti preočkovať proti čiernemu kašľu, tetanu, záškrtu či obrne. Nedostatok vakcíny, ako informoval v reportáži prezident Slovenskej lekárskej komory Ondreja Sukeľa trvá približne mesiac.

Primárka pediatrie Nemocnice Michalovce Dana Jurečková tvrdí, že preočkovanie je dôležité. V reportáži TVNoviny.sk vysvetlila, že prvýkrát sa deti uvedenými vakcínami, ktoré teraz chýbajú očkuje do dvanástich mesiacov života. Preočkovať sa majú deti v dvanástom roku života, ale keďže vakcíny už mesiac chýbajú, nie je čím. A tak pediatri očkovanie presúvajú.
Môže nastať skutočný problém!

Ak bude problém chýbajúcich vakcín proti vážnym chorobám pretrvávať, nastane skutočný problém!

„Protilátky sa držia v tej krvi, výrazný pokles by tam nemal byť, ale tá buster dávka je vždy potrebná, pretože je to na základe vedeckých poznatkov," hovorí v reportáži TVNoviny primárka Jurečková.

Ministerstvo zdravotníctva podľa hovorkyne rezortu Zuzany Eliášovej kontaktovalo držiteľa registrácie vakcíny, ale nevedeli uviesť, kedy sa dodávky vakcín do lekární obnovia. Zaoberajú sa tým.

Prieskum na Markíze ukázal: Slováci sa do očkovania nehrnú; iným však povinné očkovanie doprajú
Zaujímavé výsledky priniesol prieskum verejnej mienky, ktorý ukázala TV Markíza v relácii Na telo. Vyplynulo z neho, že napriek malej vôli našich občanov dať sa očkovať, ak by mali nariadiť povinné očkovanie zdravotníkom či lekárom, do toho by sa... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Petra Demková