Hrôza: Svet zdravia a polikliniky ProCare CHCÚ od nezaočkovaných v ambulanciách TESTY
01 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Sieť nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare vyžaduje od nezaočkovaných dospelých pacientov pri ambulantnom vyšetrení antigénový test nie starší ako 24 hodín, alebo PCR test s platnosťou 72 hodín. Pre TASR to uviedla jej PR špecialistka Bianka Krejčíová.


Doplnila, že rovnaké podmienky platia aj pre sprevádzajúce osoby. "V sieti nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare, samozrejme, rešpektujeme usmernenia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR a postupujeme podľa nich," reagovala Krejčíová.

Vstup do nemocníc či ambulancií môže byť podmienený testovaním na prítomnosť nového koronavírusu v prípade, že lekár nerozhodne inak. Opatrenie by sa nemalo týkať plne zaočkovaných osôb. Vyplýva to z usmernenia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR k testovaniu pacientov aj zamestnancov v nemocniciach a ambulanciách.

Cieľom usmernenia účinného od 8. septembra je nastavenie spôsobu testovania pacientov u všetkých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Rezort zdravotníctva tento krok zdôvodnil napríklad tým, že zdravotnícke zariadenia sú jedným z miest, v ktorých môže dochádzať k prenosu infekcie od pacienta na iného pacienta a tiež od pacienta na zdravotnícky personál alebo opačne.

Šikana na školách - ide doslova o boj o život dieťaťa a zničené rodiny
Odpovede respondentky sú veľavravné. Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Eka Balašková