Belousovová: Dôchodca ktorý ukradol hrozno, pol roka nepodmienečne. A Plačková s manželom?
30 | 09 | 2021 I Petra Demková

Anna Belousovová porovnala dva metre spravodlivosti na Slovensku. Kým dôchodca dostal za tri bobule hrozna pol roka natvrdo, Plačková s manželom sú síce obvinení, ale na slobode...


„Plačková a jej manžel Strausz sú obvinení, no ostávajú na slobode. Pri zadržaní organizovanej skupiny počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako deväť kíl metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90-tisíc jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70-tisíc eur v hotovosti,“ zhrnula na svojom konte sociálnej siete fakty bývalá politička.

Belousovová pokračuje vymenúvaním ďalších informácií, ktoré sú z médií známe. „Za dobu obchodovania s drogami táto skupina zarobila na drogách desiatky miliónov eur. Z výpovedí svedkov vyplýva, že Plačkovej manžel mal fungovať ako predajca drog ľuďom z "vyššej spoločnosti",“ informuje.

„Toto asi ani ďalší komentár nepotrebuje...“ píše národniarka na záver. Neodpustila si však ešte jeden postreh. „Dôchodcu, ktorý ukradol v obchodnom dome v Bratislave v oddelení potravín tri bobule hrozna v celkovej hodnote 0,10 eura, odsúdil súd na pol roka nepodmienečne vo väzení so stredným stupňom stráženia,“ dodala.

V novom roku sa zvýšia penzie: Prečítajte si o koľko vám stúpne dôchodok
V budúcom roku dôchodky porastú o 1,3 percenta. Znamená to, že od januára 2022 už dôchodcovia nedostanú garantovanú pevnú sumu, ale ich penzie sa zvýšia o takzvanú dôchodcovskú infláciu. Zmení sa teda valorizačný mechanizmus, ktorým sa každý rok v... Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Diana Zaťková