Košice: Nepremávajú vybrané vybrané spoje, dôvodom sú poruchy aj PN vodičov
22 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) nebude vypravovať vybrané spoje niekoľkých autobusových liniek. Dôvodom je zvyšujúci sa počet práceneschopných vodičov a porúch vozidiel. TASR o tom informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová s tým, že opatrenie platí do odvolania.


Podľa nej nebudú počas pracovných dní vypravované viaceré spoje na linkách č. 10, 15, 19, 27, 36, 51, 55 a 71. Dokopy má ísť približne o 120 spojov, o ktoré konkrétne ide, uvádza DPMK aj na svojej webovej stránke.

DPMK tento mesiac informoval, že pre poruchy a nevyhnutné servisné úkony je denne odstavená štvrtina vozového parku. Dozorná rada DPMK očakáva zlepšenie situácie do konca novembra, keď do Košíc pribudne 15 autobusov a ďalších 21 ich má pribudnúť v období od januára do marca budúceho roka. V najbližších rokoch by sa mali stať súčasťou vozového parku aj električky a ďalšie desiatky autobusov na plynový CNG pohon.

Kollár: Zmena paragrafu je pre nás červená čiara! Už neuhneme
Skončí hnutie Sme rodina v štvorkoalícii? Kollárova strana je ochotná podporiť niektoré návrhy, na ktorých sa pracovná skupina pre obnovenie dôvery v právny štát zhodne, avšak pri spornom paragrafe 363 určite neuhne. Pre Kollára je to totiž... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Diana Zaťková