Moc sa zbláznila, vydáva absurdné nariadenia a splieta kompetencie štátu a samospráv
18 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Počet nakazených denne ide cez 900, Slovensko zaskočil nástup tretej vlny. Je logické, že by mali prísť nejaké opatrenia. Avšak tie, ktoré smerujú "dolu", už nemožno nazvať inak ako trápnym púťovým kabaretom. S reálnym bojom proti pandémii nemajú nič spoločné, lebo sú - NEVYKONATEĽNÉ.


Kým sa dostaneme k statusu politického marketéra Adama Znášika na sociálnej sieti, dajme si ešte obrázok z jednej paródie vo včerajšom večernom spravodajstve.
Nekompetentnosť "kompetentných"

Starosta malej obce sa pýta moci, ako má zabezpečiť jej nariadenia ohľadne zákazu vychádzania. Nemá mestskú políciu a stálu prítomnosť štátnej jednoducho žiadať nemôže. Vraj to má cez "vézetenko". Ako však môže štátna správa dávať takéto pokyny samospráve? Je tu zas výnimočný stav, keď neplatí ústavou stanovené delenie moci? Alebo bude starosta ako ponocný behať po nociach po obci s flintou v ruke a osobne  vykonávať "štatárium"?

(Stanné právo alebo štatárium je mimoriadny právny režim v celom štáte alebo v jeho časti počas výnimočného stavu, cieľom ktorého je potlačenie trestnej činnosti, keď sa fungovanie civilnej moci považuje za nedostatočné.)

Reprofoto FB (@Adam Znášik)

Šup, šup k statusu

"Zákaz vychádzania má podľa ministra Lengvarského zariadiť obec! Cez všeobecne záväzné nariadenie! To akože sa stretne obecné zastupiteľstvo! A na pokyn ministra schváli občanom zákaz vychádzania." Píše autor statusu Adam Znášiák.

Erik Kaliňák o nových "našich", o nevidiacich novinároch a o Matovičovej strate pamäte
"Dal nám Matovič konečne za pravdu?" Pýta sa Erik Kaliňák a v nasledujúcom texte aj vysvetľuje, čo ho priviedlo k tejto otázke. Ale aj ďalšej - "stále vám to nie je trápne?", ktorú adresuje slovným verklíkom, opakujúcim neustále iba "mafia, mafia... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Minister sa spýta, ako "na to"

"Ak by sa to aj nejakou nešťastnou náhodou stalo, nie je úplne zrejmé, kto to bude kontrolovať, lebo polícia VZN nevymáha a obecnú políciu majú tak v každej desiatej obci. A tá zas nemá právomoc obmedzovať ľudí na osobnej slobode v tomto rozsahu. Keď sa na to ministra spýtali, povedal, že zistí na ‘vyšších miestach’. Nekecám." Adam Znášik fakt "nekecá", vysielali to aj večerné televízne správy.
Proste,nejak nestihli myslieť

"Keď príde na zatváranie okresov, zákaz vám vystaví okresný úrad a regionálny hygienik. Naozaj, nekecám. Zlý jazyk by sa mohol spýtať, či sa nedal za 3/4 roka stihnúť pandemický zákon, ale tak vieme, že nedal, lebo Holý zas nestíha rozvrátiť úplne všetko naraz." Komentuje  "vládnutie" s iróniou Adam Znášik.
Odškodňovať sa tiež nestíhalo, lebo bolo treba motivovať lotériou

"Prevádzky, ktoré sú dnes z titulu semaforu zavreté alebo obmedzené na okienko, nemajú ani potuchy, ako ich štát odškodní, pretože odškodňovací zákon ‘zobral pod seba’ Špinavec niekedy v apríli 2021, lenže tradične odpadlo od chuti, lebo bolo treba vymýšľať lotériu alebo jakú pičovinu." (Doslovný neupravovaný citát zo statusu Adama Znášika, pozn. red. HD.)
Veď tak akosi...

"A potom si prečítate, že málo jasáte z boja proti mafii (ktorý tiež ide jak po masle) a historických reforiem (doslova reformný uragán)" Končí Adam Znášik status na sociálnej sieti.

(Medzititulky red. HD.)

Chmelár: Všetci sú nervózni ako besní psi. Smerujeme k štátnemu prevratu, alebo k občianskej vojne?
"Toto nie je boj dobra so zlom. Ale boj dvoch záujmových skupín o absolútnu moc. A neprestanú, kým neuvidia v putách jedných alebo druhých. Preto sú všetci takí nervózni ako besní psi. Držať palce nejakej strane je v tejto situácii neobyčajne... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová